1000 спасени живота. Кучето Джини, което спасява котки с недъзи (видео)

1000 спасени живота. Кучето Джини, което спасява котки с недъзи (видео)
Източник: greatpet.com

Подобното привлича подобно. Така може да се опише житейският път на кучето на Джини и нейния стопанин. Той дори не можел да си помисли, че кучето, което осиновил от приюта, има невероятна способност, която ще промени живота му завинаги.

Две нещастни съдби

Филип Гонзалес живее обикновен живот, докато не получава травма на ръката, свързана с работата, в предприятието, където работи. И въпреки че ръката била спасена, тя загубила способността си да се движи, правейки Филип инвалид. Това било последвано от дълбока депресия.

Приблизително по същото време служители на местен приют за животни открили заключен килер в изоставена къща, зад вратите на която някой хленчел жално.

Отваряйки килера, те видели куче и три малки кученца, които тя защитавала с всички сили. Опърпаната кожа, изтощеният вид и тъжните очи поразили доброволците. Цялото семейство било прибрано в приют и започнал дълъг процес на възстановяване.

Две истории, всяка тъжна по своему. Но съдбата все пак се оказала благосклонна към тях.

Един ден съседът на Филип го посъветвал да си вземе куче, за да понася по-лесно депресията. И, разбира се, той отишъл в същия приют.

Първоначално искал да вземе друго куче, по-породисто. Но още с влизането си в помещението Джини (както служителите наричат ​​кучето) започва да привлича вниманието с цялото си същество. Филип бил посъветван да се разходи с Джини. След първата среща мъжът, без да се съмнява вече, подписа документите.

Удивителната способност на Джини

кучето Джини
Източник: Фейсбук

Джини си намерила нов дом. Още на първата разходка с новия стопанин  тя видяла малко улично коте и започнала да си играе с него и да го ближе. Филип не устоял и взе котето у дома, за да го измие, нахрани и след това го даде в грижовни ръце. Още вкъщи той открил, че котето е глухо.

Джини по някакъв начин усетила мъката на другото животно и го спасила. Понякога отивали в приюта и Джини винаги се приближавала до котетата с различни заболявания и наранявания. Някои били слепи, други нямали крака. Необичайното четириного не можело да подмине нещастните котенца и Филип напълно я подкрепял.

С течение на времето семейството им пораснало. Много котенца от улицата били прибрани от Филип и Джини, някои били дадени в приют или за лечение.

Те също ходели в запустели места, където мъркащите се събирали и ги хранели. През целия си живот Джини е намерила и спасила около 1000 котки. Експертите решили, че кучето не може да забрави как е седяла в килера с кученцата си и сега иска да помогне на всички нуждаещи се, болни и изоставени. Но нейният феномен все още не е напълно обяснен.

Заради всички други

Филип Гонзалес посветил живота си на спасяването на животни. Джини го вдъхновява да напише „Благословията на животните“, а по-късно и втората книга „Кучето, което спасява котки“. С приходите от продажбата на „бестселърите“ той открил фонд за подпомагане на животни.

Джини е получила много награди за своите услуги. В Медицинския център за животни в Ню Йорк тя била наградена със Златно сърце. А през 1998 г. на изложбата за котки тя получи наградата „Почетна котка“. Това е единственият път в историята, когато куче получава такава награда.

За съжаление през 2005 г. Джини починала. Но любителите на животните по света помнят кучето, което дало цялата си енергия и любов, за да спаси слабите, болните и изоставените.

Advertisement