Тя горчиво съжалила за това, че навремето отхвърлила бедния младеж

жена-прегръща-мъж

Всеки човек търси в своята потенциална половинка нещо за себе си: някой се нуждае от човек, който да го кара да се усмихва. За някого е по-важно доброто отношение и грижите. Но как да бъдем с такива, които измерват хората в пари? Има ли това отношение към любовта? Тази история броди из интернет всяка година и не губи своята актуалност:

Беден младеж бил влюбен в богаташка щерка. Веднъж той й направил предложение, но получил жесток отговор:

– Месечната ти залата съответства на сумата, която аз харча за ден. Защо си ми?

А после добавила:

– Никога няма да те обичам, така че забравим за мен и потърси някой от своя кръг.

Но той не я забравил. Десет години по-късно двамата случайно се срещнали в търговски център. Тя веднага започнала да разказва:

-О, здравей, това ти ли си? А аз се омъжих… И знаеш ли колко печели мъжът ми на месец? 16 хиляди долара! Освен това е и много умен.

В гърлото на мъжа се образувала бучка. Да слуша такива думи от жената, която обичал и за която бил готов да даде всичко! Тогава се появил съпругът й. Не успяла да добави нито дума, когато съпругът й, виждайки мъжа, се смутил:

-О, господине, Вие също сте тук? Позволете ми да Ви представя съпругата си.

Мъжът кимнал и тръгнал да си ходи. А съпругът се обърнал към жена си и й казал:

-Скъпа, това е моят началник, който притежава проекта за 100 милиона, за който ти казах! Знаеш ли, някога той обичал една жена, чието сърце така и не можел да завоюва. Досега не се е оженил. Колко щастлива щеше да бъде тази жена, ако беше се омъжила за него.

Тя гледала след отиващото си минало, а в гърлото й се образувал камък.

Моралът на историята: животът е твърде кратък и прилича на огледало. Ние виждаме само това, което то отразява. Затова е глупаво да съдим за хората, виждайки само външната картина.

Всичко може да се измени само за миг. Не бива да подценявате съдбата. И още повече да живееш, мислейки само за пари. Всичко материално, в края на краищата, има свойството да се губи, да изчезва, да изгаря, да пропада, а семейството, приятелите, близките хора са нещото без което не може да живее нито един човек.

Advertisement
Фейсбук коментари