В каква поза спите? Позицията ви насън говори много повече, отколкото смятате

В каква поза спите? Позицията ви насън говори много повече, отколкото смятате

Всеки от нас има любима поза за сън, в която с радост се настаняваме, без дори да мислим за това в края на дългия ден.

Изследователите са провели много изследвания върху връзката между позите при сън и личностните черти. Нека разберем какво може да разкрие позата ви за сън за вашата личност.

Позиция 1

Ако не можете да заспите без да изпънете коленете си, легнали настрани, значи сте спокоен и надежден човек. Вие сте човек с толкова високо самочувствие, че почти нищо не може да ви обиди или уязви.

Хората с този характер не са раздразнителни и не се страхуват от бъдещето. Можете лесно да се адаптирате към всяка житейска ситуация.

Винаги търсите златната среда във всичко. Познавате много добре себе си, вашите добри и лоши страни, така че не е лесно да ви обидят.

Не се страхувате от трудностите и сте винаги готови на всичко. Често криете чувства на тъга под формата на усмивка. Усмихвате се дори и в най-мрачната зимна сутрин и безпроблемно се адаптирате към почти всички промени, които настъпват в живота ви.

Хората, които спят настрани с прибрани към корема колене и пъхната ръка под възглавница или буза, са естествени мислители. Вие сте в хармония с емоциите си, независимо дали са отрицателни или положителни. Приемате ги и действате според тях. Отвън изглеждате груби и студени, но отвътре сте емоционален човек. Освен това от вас става добър партньор или приятел.

Хората, които спят настрани с протегнати ръце, обикновено копнеят за близки отношения или връзка с някого, но дълбоко в себе си също се страхуват, че няма да 1 получат.

Те имат много рационален подход към живота. Склонни да бъдат сложни същества, тъй като са отворени за нови преживявания, но в същото време много подозрителни към другите. Обикновено вземат решения бавно, но щом го направят, ще се придържат към собствените си решения и мисли.

Позиция 2

Ако позицията ви на сън е подобна на позата на зародиша, това означава, че винаги искате да бъдете защитавани, разбирани и ценени. Лежейки в тази поза, изглежда, че искате да избягате от проблемите, пред които сте изправени.

Психически сте доста уязвими.

Ако човек спи в поза зародип, той се чувства най-комфортно до членове на семейството или хора, които са играли важна роля в тяхното отглеждане.

Но тази поза също показва талант в изкуството, рисуването, танците и писането. Те са срамежливи, чувствителни, невинни и прощаващи хора с чиста съвест. Обичат да правят неща, които не изискват присъствието на голям брой хора. Те основно рисуват, пишат, танцуват и т.н. – там, където могат да намерят начини да изразят себе си.

Позиция 3 

Ако спите по корем, тог вашата спяща природа подсказва, че сте волев, склонен към риск авантюрист, енергичен човек, който решава проблеми. Вие сте доказали ефективността си в ръководенето или предлагането на насоки на другите.

Предпочитате да спите цели 8 часа, ако не и повече, за да останете енергични и заредени.

Вие сте общителен човек, който понякога е студен или груб. Винаги избягвате конфронтацията.

Ще се опитате да намерите средно положение във всяка крайност. Вие сте общителна натура и обичате да бъдете ценени. Създавате приятелска топла атмосфера, когато сте в настроение. Не умеете обаче да се справяте с критика, а и често вие самият сте си най-големият самокритик.

Според изследователя на съня Дънкел, хората, които спят по корем, са склонни да бъдат натрапчиви, импулсивни и тревожни. Установено е, че им липсва самоувереност или потискат съмнението в себе си. Проучванията показват, че ако човек спи по корем, е по-вероятно да работи управленска, банкова или счетоводна работа.

Ако лежите по корем със свободно отпуснати ръце и крака, това показва, че сте способни да бъдете лидер. Вие сте доста импулсивни във вземането на решения и активни във всички отношения. Освен това сте инициативни.

Вие сте професионалист в работата. Искате да планирате всичко, имате способността да се справяте с различни трудности и имате високо чувство за отговорност. Смятате, че животът е премерен и хармоничен. Желанието да планирате всичко и да поемете отговорност за живота си е един от ключовете към вашия успех.

Ако някой спи по корем с ръце върху или около възглавница, с обърната глава на една страна (наляво или надясно), тогава тази легнала позиция на сън може да се категоризира като свободно падане или позиция на парашутист.

Тези хора имат игрив, свободолюбив характер и винаги са готови за приключения. Те не се стесняват от думите и затова понякога могат да изглеждат самонадеяни, особено когато бъдат критикувани или докарани до крайности. Според изследователя на съня Крис Идзиковски свободно падащите спящи са социални пеперуди.

Позиция 4 

Позата, в която спите по гръб означава, че сте позитивен човек и обичате живота си. Вие сте много активен човек и пълен с енергия. Обичате живота и сте свикнали да бъдете център на внимание.

Понякога сте упорити, но по някакъв начин сте много мили. Обичате да казвате истината и имате много силен характер. В професионалната дейност сте упорити, проявявате висок ентусиазъм и сте известни като трудолюбив човек.

Вие сте много силна личност.

Позиция 5 

Тази позиция не е наистина удобна за повечето хора, но е удобна за вас. Всъщност вие обичате да спите в перфектната позиция по гръб, което характеризира вашата елегантна и спокойна личност.

Според изследователя на съня Крис Идзиковски спането по гръб се класифицира като позиция на войник и позиция на морска звезда.

Ако някой спи в позиция на войник с изправени крака и ръце, тогава той обикновено е сдържан и спокоен, но се придържа към високи стандарти.

Вие сте човек, който може бързо да се адаптира към всяка ситуация в живота. Винаги се опитвате да бъдете логични и реалистични при решаването на всички проблеми. Известни сте със своята сила и можете да устоите дори на най-трудните ситуации

Понякога можете да сте твърд човек, да не сте многословен и да изисквате всичко да е перфектно и направено по перфектен начин.

Вие сте оптимистично настроен човек, който харесва компанията на съмишленици. Обикновено проявявате смелост и се откроявате в стая, пълна с хора. Имате много високи очаквания към себе си и към другите.

По-вероятно е от вас да чуят истината, отколкото украсени лъжи. Работите изключително педантично и упорито, за да постигнете целите си. Живеете структуриран живот с мислене, ориентирано към успеха.

Хората, които спят по гръб, показват кралски наклонности. Те излъчват самочувствие, приемане на света и свобода. Те се оказват непредубедени и търсачи на впечатления или усещания в сравнение с другите стилове на сън.

Ако някой спи в поза на морска звезда с протегнати ръце и крака, той е добър слушател, цени приятелството и предпочита да не бъде център на внимание. Те са тези, които се „пускат по течението“. Те са много съпричастни и подкрепящи. Винаги изслушват някой, който споделя проблемите си.

Позата с вдигнати ръце под главата или възглавницата, е характерна за много оптимистично настроени хора, които са много отдадени на своите близки, приятели и семейство. Те са безгрижни и преминават през живота с безгрижно отношение.

Позиция 6 

Хората, които спят в тази поза, са личности, които са много трудни за „разчитане“ от другите. Интересувате се от различни неща, като например приключения. Понякога изглеждате мрачни, защото обърквате другите с чувствата си.

Понякога ви е трудно да сте твърди във вземането на решения.

Вие очевидно обичате истинската свобода, необвързана от правилата и заповедите на другите. Срещате външния свят със страст и решителност.

Понякога обаче светът ви кара да се чувствате самотни. Може би често се чувствате уморени да сте сами и имате нужда да споделите страстта си към приключенията с някого?

Advertisement