Тази жена взима изоставени смъртно болни деца и променя кратките им животи. Защо го прави?

Тази жена взима изоставени смъртно болни деца и променя кратките им животи. Защо го прави?
Източник: Facebook/Cori Marie

Дълго време американката Кари Салчерт е работила като медицинска сестра и е помагала на лекарите да лекуват хора.

Но преди години тя самата се разболява тежко. Лекарите успели да спасят живота й, но влошеното й здраве не позволило да продължи работата си.

Тогава Кори решила твърдо, че щом вече не може да спасява други хора, ще направи всичко възможно, за да облекчи страданието им.

Хрумнало й да помага на неизлечимо болни деца, изоставени от родителите си. Все пак те най-много се нуждаят от любов и грижа!

„По никакъв начин не осъждам родителите, които са изоставили децата си. Работейки като медицинска сестра, научих колко много усилия изисква грижата за смъртоносно болни пациенти.

И разбирам, че един обикновен човек може да не издържи на такова бреме на отговорност. Но децата не са виновни, че ги е сполетяла такава съдба! Затова реших да им помогна по някакъв начин“, казва Кори.

Бившата перинатална медицинска сестра има осем биологични деца. През 2012 г. тя започнала да осиновява деца, които самата тя нарича „хоспис бебета“ – бебета с ограничен живот и крайна диагноза.

Салчерт казва, че тези бебета идват от семейства, на които им е трудно да се справят със състоянието, с което се е родило детето им. Мнозина се отдръпват, защото не могат да понесат да станат свидетели на края на живота на детето си.

Първото от хосписните бебета на Салчерт живяло 50 дни, преди да умре, докато било люлеено в ръцете на Кори. През 2012 г. Кори осиновила момиченце, което се родило с тежък мозъчен дефект.

Родителите я изоставили веднага след раждането, а бебето дори нямало име. Кори кръстила бебето Емелин и се грижела за него в продължение на 50 дни…

След смъртта на момичето Кори и съпругът й Марк твърдо решават, че оттук нататък ще посветят живота си на грижата за обречените деца. Те създали детски хоспис, който нарекли „Дом на надеждата“. Тук попадат неизлечимо болни деца, които нямат родители.

Advertisement