Тази абитуриентка трогна цяла България с роклята си (видео)

Тази абитуриентка трогна цяла България с роклята си (видео)
Скрийншот: Youtube

Всички абитуриенти мечтаят да изглеждат на бала си перфектно, като отделят много време и внимателно избират тоалета си, грима и прическата. Защото наистина искат да впечатлят всички присъстващи на празника.

Но понякога дори не е нужно да броиш няколко хиляди лева, за да направиш добро впечатление.

През 2015 година абитуриентката от Казанлък Силвия Читакова успя да впечатли цяла България. На своя специален ден тя се появи с ръчно изработена рокля с български мотиви. 

Тя избра за бала си бяла рокля до земята от естествен лен.

Силвия обича да рисува, затова един ден, докато скицира у дома неочаквано й хрумва идеята да си нарисува роклята за бала. Роклята е ушита бързо, но трудното било да се избродират автентичните шевици по нея.

С нелеката задача се заела жена от казанлъшкото село Копринка. Етно мотивите били бродирани цели 2 месеца, като били извезани в четири цвята – зелено, червено, жълто и черен контур.

В допълнение към патриотичния си тоалет абитуриентката си сложила автентичен колан с пафти и красиви старинни бижута, които принадлежали на прабаба й.

Пред БНТ момичето заяви и че един ден ще облече същата рокля за сватбата си.

С решението си момичето от града на розите впечатли доста хора, стана любимка в социалните мрежи и ни напомни, че никога не трябва да забравяме, че сме българи. 

Advertisement