Пийте всяка сутрин вода с куркума и ще видите какво ще се случи

вода-и-куркума

Куркумата е една от най-полезните подправи, тъй като тя притежава силни противовъзпалителни антиоксидантни и свойства против остаряване. Тази фантастична подправка оказва голяма помощ в лечението на множество болести.

Основният компонент, отговорен за всички тези предимства, се нарича куркумин. Неговите удивителни свойства са доказани в повече от 7000 публикувани научни статии.

Ето защо водата с куркума е една от най-лечебните напитки. За да я приготвите, е достатъчно да добавите куркума на прах в предварително загрята вода и добре да разбъркате.

Употребата на такава вода е много полезна за здравето:

Помага при диабет 2 тип

Изследване, проведено в Обернския университет, показало, че добавките от куркума могат да окажат голяма помощ срещу диабета.

Бори се с възпалението

Много заболявания са резултат от хронични възпаления. А тази подправка има мощни противовъзпалителни свойства и се бори с възпаленията дори по-добре от някои противовъзпалителни препарати.

Подобрява храносмилането

Редовната консумация на куркума подобрява храносмилането, защото стимулира отделянето на жлъчен сок.

„Алкализира“ организма

Тази подправка е доста алкална, затова влияе положително на организма. И по-точно, алкалната среда не позволява развитието на рак, тъй като той устоява само в киселинна среда.

Укрепва сърдечно-съдовата система

Куркуминът предотвратява образуването на тромби.

Удължава живота и предотвратява стареенето

Куркуминът успешно потиска активността на свободните радикали и предотвратява възпалението, които са два от най-важните фактори на стареенето.

Притежава противоракови свойства

Куркуминът е невероятно силен антиоксидант, който предотвратява повреждането на клетките заради нестабилни молекули.

Защитава черния дроб

Тази подправка е полезна и за черния дроб. Тя предпазва черния дроб от токсично увреждане и възстановява поразените му клетки.

Спомага здравето на мозъка

Изследвания показват, че съществува тясна връзка между когнитивните нарушения като слабоумие и болест на Алцхаймер и понижаване нивото на определен тип хормон, известен като невротрофичен фактор в главния мозък. Експертите дори открили, че куркуминът оказва благотворно влияние на нивото на този хормон, затова може да влияе на някои заболявания на главния мозък, както и да повлиява функциите му при стареене.

Употребявайте куркума редовно и организмът ще ви бъде благодарен!

Advertisement