След 20 г. семеен живот мъжът ми ме изостави. Бях в мъгла, но едно нещо промени живота ми

След 20 г. семеен живот мъжът ми ме изостави. Бях в мъгла, но едно нещо промени живота ми
Изображение от freepik

Иван и аз живяхме заедно повече от двадесет години. Имаме красива пораснала дъщеря. Не мога да кажа, че смятах нашия брак за идеален, защото понякога имаше конфликти, но като цяло всичко беше като при всички други хора.

Живеех за семейството си и никога не съм мечтала за нещо повече.

Преди няколко години Иван отвори собствен сервиз, който донесе добри приходи. И аз работех, но печелех по-малко.

Съпругът ми има много избухлив нрав – ако възникнат проблеми в работата, той ще излее целия си гняв върху дъщеря ми и мен.

С годините се научих да не обръщам внимание на това, защото бях сигурна, че във всички семейства е така. Въпреки всичко това винаги съм смятала, че Иван е прекрасен съпруг и баща и много го обичам.

Един ден обаче светът ми се обърна с главата надолу.

Връщайки се от работа вечерта, Иван обяви, че е намерил друга и се мести да живее с нея. Оказа се, че двамата се срещат тайно от година.

Първоначално реших, че това е някаква лоша шега, но той беше много сериозен. В крайна сметка се разведохме. Дъщеря ни го прие нормално. Аз обаче не.

Първите два месеца след развода за мен минаха като в мъгла. Не можех да дойда на себе си и да разбера, че всичко това е истина.

Тогава спортът влезе в живота ми. За рождения ми ден моите колеги от работата ми подариха абонамент за фитнес и веднага се пристрастих. По време на тренировка забравих за всичките си проблеми и когато се прибрах уморена, веднага си лягах.

Само след шест месеца станах съвсем различен човек – по-стройна, по-красива и в по-добро настроение.

Където и да ходех, събирах погледите на мъжете. Започнах да ходя на срещи, но в момента не се интересувам от сериозна връзка. Не искам да се гмурна с главата напред в една връзка и след това да бъда разочарована, че отново са ме изоставили.

И колкото и да е странно, разбрах, че да си свободен е много хубаво.

Вече няма нужда да стоя до печката от сутрин до вечер, имам много по-малко за почистване и като цяло имам много време за себе си.

Запознах се с интересни хора, през уикендите ходя на театри и кино, пътувам. Единственото нещо, за което съжалявам, е, че не се разделих с Иван по-рано!

Advertisement