Сестра ми иска половината от моя апартамент. А родителите ни я подкрепят. Не знам какво да правя

тъжна жена
Изображение от freepik

Имам нужда от вашия съвет. Случи се така, че след като баба ни почина, аз и сестра ми наследихме двустаен апартамент, който решихме да продадем. Парите бяха разделени поравно помежду ни.

Взехме това решение заедно. След това тя се омъжи и започна да живее в апартамента на съпруга си, а аз останах да живея с родителите си.

Докато живеех с родителите си, купих апартамент с ипотечен заем, който успях да изплатя напълно през следващите няколко години. След това прекарах още няколко месеца, за да подредя апартамента и да направя ремонт там.

Сестра ми Ивайла пък не мислеше да спести и стотинка. Тя и съпругът й живееха охолно, пътуваха, купуваха су скъпи неща и оборудване. Живееха, наслаждавайки се на живота и ме упрекваха, че броя всяка стотинка, за да спестя за черни дни.

Но нещата се промениха.

Изведнъж сестра ми се разведе. Остана сама и без пукнат лев за собствен дом, ето защо се премести при родителите ни.

Все по-често в разговорите с нея усещах намеците й, че това е несправедливо. Защото, видиш ли, аз съм по-малка и живея отделно, а тя е по-голяма и живее с родителите си.

Опитах се да не обръщам внимание на това, в края на краищата тя наскоро се бе развела, така че имаше нужда от подкрепа, а не от кавги.

Нещата се изясниха покрай коледните празници.

Сестра ми отново започна да говори колко съм щастлива, че живея сама, че не знам какво значат трудни времена и мъка. А тя е толкова бедна и нещастна, че и дори живее с родителите си.

Тъкмо щях да започна да протестирам, защото отдавна ми беше омръзнала тази тема, когато родителите ми се включиха в разговора, въпреки че досега винаги си бяха мълчали. Те директно заявиха, че подкрепят сестра ми.

Казаха ми, че им е омръзнало да живеят с деца, че искат да си почиват и сестра ми трябва да си има собствено местенце.

Затова били решили, че най-доброто решение тук е да продам апартамента си и да купя по два едностайни апартамента за всяка от нас.

Стоях и не вярвах на ушите си.

Все още не мога да повярвам на тяхното „решение“, нормално ли е да продам апартамент, в който са вложени не само пари от продажбата на дома на баба ми, но и годишна заплата за плащане на ипотеката и ремонт.

Дори не броя мебелите и други малки неща. Защо сестра ми не можа да спести пари или да си купи дом преди години?

Честно казано, не знам как да постъпя правилно. Скарах се жестоко с родителите и сестра ми. Все още не съм намерила компромисно решение. Не искам да се откажа от апартамента си, но искрено ми е мъчно за сестра ми и родителите ми.

Advertisement