Само 5% могат да решат задачата правилно: колко яйца има в кората?

Само 5% могат да решат задачата правилно: колко яйца има в кората?

Пространственото мислене е способността да се мисли триизмерно и да се представят обекти в пространството. Тя ви позволява да решавате различни задачи от света на дизайна, архитектурата, инженерството и много други.

Можете да развиете пространствено мислене чрез различни упражнения и задачи, като сглобяване на строителни комплекти, рисуване на перспективни изображения и дори игра на шах.

Каним ви да решите интересна задача. И така, погледнете снимката и отговорете колко яйца има в кората? Верният отговор ще бъде в края на статията.

Развитото пространствено мислене може да бъде полезно и в ежедневието, като помага, например, да се ориентирате в непознат град или да сглобите мебели без инструкции.

Верният отговор

Изданието The Sun твърди, че само 5% от хората са в състояние да решат тази задача правилно.

Най-добре е да започнете да броите яйцата от дъното. Кората е квадратна и побира 4 яйца по ширина и дължина. Умножаваме 4 * 4 и получаваме отговора 16. Толкова са яйцата на първия ред.

За всяко ниво повтаряме алгоритъма. Тоест ще има девет яйца на втория етаж, четири на третия и само едно яйце на четвъртия.

В резултат на това получаваме: 16+9+4+1 = 30 яйца.

А вие какъв отговор получихте?

Advertisement