Ето как живее най-възрастното дете в света

Ето-как-живее-най-възрастното-дете-в-света

Джейли Линдо се появил на бял свят преди 32 години в семейство на индийски селяни от малкото селце Мегхалая. През първите две години от живота си момчето не се отличавало по нищо от своите връстници.

Минали години. Всички, които се родили в една година с Линдо, пораснали. Станали възрастни мъже и жени, а Джейли така и си останал малко момче. Той просто спрял да расте.

Изминали 30 години, а той все така изглежда като двегодишно бебе. Остарлите родители на Джейли мечтаели за син, който да може да им помага на полето, но и до днес са принудени да го обличат в шапки и блузи от детския магазин.

Теглото му е малко над 10 килограма, а ръстът му е 84 сантиметра. Умственото развитие на Линдо също спряло. Затова с пъло право можем да го наречем „най-старото дете на света“.

най-възрастното-дете-в-света

Единственото, което му е като на възрастен човек – това са неговите зъби. Всичко идва от това, че е нарушено развитието на хипофизата. Блокирана му е изработката на хормон на растежа. Родителите потърсили помощ от местните доктори, но те вдигали безпомощно ръце.

Но дори и знаменитите доктори едва ли биха помогнали на момчето. По всичко личи, че Джейли ще прекара целия си живот в детско тяло. Родителите му, които вече са на 60, се тревожат за съдбата на сина си, когато тях ги няма. Все някой трябва да се грижи за „възрастното дете“.

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари