Никой не се интересувал от умиращия в канавката вълк, докато не спрял мъж с голямо сърце

Никой не се интересувал от умиращия в канавката вълк, докато не спрял мъж с голямо сърце

Всички били безразлични към съдбата на умиращия вълк и само един човек решил да му помогне…

Веднага след като вълкът бил блъснат от кола, той едва допълзял до най-близката канавка. Заради удара задният му крак бил обездвижен и не му оставало нищо друго освен да чака гладна и бавна смърт. Но това не бил краят, към него се запътил мъж.

Шофьорът видял звяра да куцука край пътя и решил да провери дали може да се направи нещо за горкото създание. Мъжът решил да постъпи хумано, като спре и прегледа степента на нараняванията на животното.

Вълкът бил от т.нар. арабски вълк. За разлика от други представители на техния вид, арабските вълци живеят в малки глутници в Израел и Йемен. Природата не ги е дарила с голямо туловище и те приличат на малки кучета.

Броят на тези видове вълци всъщност е доста малък. Само в Израел са останали едва около 150 арабски вълка. За съжаление, основната причина техният брой да е нисък е поради взаимодействието им с хората.

Те са много мразени от местните фермери, тъй като поради липсата на провизии много често проникват в земеделските земи и нападат добитъка.

Тези вълци наистина се наслаждават на месото, но нямат нищо против да ядат хранителни отпадъци, оставени от хората. Ето защо се скитат близо до райони, където живеят хора, и това плаши мнозина, които срещат вълците.

Затова не е изненадващо, че когато вълкът изтичал по селския път в Израел, шофьорът го блъснал и изобщо не изпитал угризения.  Вместо да спре, шофьорът продължил и оставил животното край пътя да се оправя само.

От нанесените травми вълкът изпитвал невероятни болки и с голяма трудност стигнал до канавката. В това състояние той можел само да чака смъртта.

Животното обаче извадило късмет, било забелязан от друг шофьор, който не останал безразличен и завел горкия звяр в израелската болница за диви животни, която се намира на 25 минути извън Тел Авив в град Рамат Ган.

Там лекарите го кръстили Олиел.

На рентгеновата снимка ясно се видяло, че животното е със счупен заден крак.

рентгенова снимка на счупен крак

Веднага след това Олиел бил сложен на операционната маса, където след упойка и операция бил гипсиран. Това било само началото на пътя му към възстановяването.

За съжаление това значело, че вълкът трябва да остане в клетка за негово добро, както и за безопасността на болничния персонал. По време на престоя му ветеринарите продължили да наблюдават напредъка му, за да се уверят, че се лекува правилно.

И едва четири месеца по-късно, когато лапата му било напълно излекувана, дошло време да го пуснат обратно в дивата природа.

Клетката с вълка била натоварена в кола, Олиел бил много уплашен, той все още не знаел, че скоро ще се върне на свобода.

При пристигането служителите на приюта отворили клетката и изчакали вълкът да излезе. В началото той бил много объркан. След толкова време надеждата да се върне в родната си земя напълно го напуснала.

Но след известно време той се втурна от клетката си към свободата.

Тичал бързо и без да спре, радвайки се отново на свободата и здравата си лапа! По начина, по който се движел, било трудно да се каже, че някога е имал счупен крак.

тичащ вълк

Олиел, прекарай остатъка от живота си щастливо!

Случката, която започнала като тъжно събитие, се превърнала в нещо прекрасно благодарение на помощта на шофьора, който докара Олиел до болницата. Съществото може да не е в състояние да благодари с думи, но начинът, по който тичал, бил чудесен начин да изрази своята благодарност.

А персоналът на клиниката и мъжът, който го спасил, заслужават уважение! Всяко животно има право на живот.

Advertisement