Молитва за разрешаване на трудни ситуации

Молитва за разрешаване на трудни ситуации
Източник: dailyhoro.ru

Невинаги всичко в живота ни е розово и красиво. Постоянните трудности идват без да чукат и ни тревожат, пречат ни да мислим, да спим и да си почиваме. Молитвите и иконите могат да ви помогнат да се справите с това.

Абсолютно всяка молитва може да направи живота ви по-добър, ако се молите от душа, от цялото си сърце.

Не можете да четете молитви просто така, защото трябва. Това е разговор с Бог, обръщение към него за помощ или с благодарност.

Важно е да разберете, че благодарствените молитви винаги са по-силни. Това не означава, че Бог няма да ви помогне в трудни моменти, но е по-добре да не забравяте да му благодарите за помощта.

Как да се настроите за молитва

Всеки ден вече е празник. Всеки ден е дар от Господа, така че няма нужда да търсите специални причини за молитва. В живота ни обаче нещата не винаги вървят по план. Понякога трябва да намерите някаква подкрепа в тревожен момент, за да разберете, че Господ е на ваша страна.

Още по-трудно е, когато една трудна ситуация включва въпрос на морал. Може да е трудно да разберете как е правилно да постъпите от гледна точка на вярата и здравия разум. В този случай молитвите за проблеми също могат да помогнат.

Такива молитви са необходими предимно в ситуации, в които наистина не знаете какво да правите, кой път да изберете. Молитвите за проблеми в живота са необходими, когато всички събития са съмнителни от гледна точка на доброто и злото, когато трябва да се направи много труден избор.

Молитва за разрешаване на проблеми

За да предотвратите изобщо появата на такива ситуации, трябва да прочетете „Отче наш“ преди лягане и сутрин, а преди да излезете от къщата – най-простата молитва: „Господи, бъди милостив към мен, грешника“.

Не правете лоши неща, за да не се натъкнете на проблеми като този. Друг отличен амулет ще бъде молитвата „Жива помощ“. Подходяща е за духовни и физически проблеми, спасява от болести и неразположения.

Ако сте изпаднали в трудна ситуация и не знаете какво да правите по-нататък, как да постъпите, тогава трябва да прочетете специална молитва:

„Господи наш Всевишен и Всемогъщ, омогни ми да намеря милостта Твоя и да намеря решение, от което другите хора и аз няма да страдаме. Помогни ми да намеря справедливост и да отговоря правилно на всички въпроси. Прости ми греховете, които ще трябва да поема върху себе си, за да избегна още по-големи проблеми. Моля Теб и Майката Застъпница за духовна помощ, напътствие по истинския път, за бързо разрешаване на моите проблеми. Нека страхът, който ме прави по-слаб, отстъпи и Твоята милост да  дойде, озарявайки всичко със своята светлина и величие. Научи всички ни на състрадание и ни дай силата да приемем всякакви обстоятелства. Амин“.

Тази молитва е предварително преведена от църковнославянски, така че да е по-лесно разбираема дори за децата. Помнете, че не трябва да позволявате неприятностите да се появяват в живота. Отнасяйте се добре с всички и не търсете негативизъм, тогава всичко ще бъде наред.

Важното е не колко пъти четете молитви на ден, а дали изобщо ги четете. Важно е да се молите в трудни моменти и да благодарите на Бог за неговата милост, когато всичко е наред с вас. Ако чувствате необходимост да се молите, направете го веднага. Късметът със сигурност ще ви се усмихне.

Advertisement