Младо семейство нямало пари за апартамент. Купили изоставена къща и сега живеят като в приказка!

Младо семейство нямало пари за апартамент. Купили изоставена къща и сега живеят като в приказка!

Нашите герои разполагали с малко пари за свой дом. Но с късмет успели да купят порутена къща много евтино. Младото семейство от Унгария искало да живее в комфорт и уют. Тогава решили да вземат нещата в свои ръце, в буквалния смисъл на думата.

Съпрузите си мечтаели дживеят в комфортна селска къща със своята малка дъщеря. 

Те нямали много пари, но намерили евтина стара къща, която можели да си позволят. Решени да сбъднат мечтата си, апочнали сами да реставрират къщата.

селска къща

Първо семейството изготвило ясен план за бъдещата работа и след това започна да го изпълнява. Тъй като нямали много средства, всичко трябвало да става постепенно. Но с всяка стъпка техният дом ставал все по-хубав и по-хубав и това им позволило да не губят ентусиазъм и упорито да преследват целта си.

На първо място, решили да добавят повече пространство към дома си. Старият покрив имал нужда от основен ремонт, така че било решено едновременно да се повиши нивото му, като по този начин се освободи място за втори етаж.

Проста, но много практична лятна тераса също добавила простор – под нея лесно можете да се скриете от дъжда или летните жеги. Къщата веднага станала по-удобна.

Разбира се, увеличаването на площта на къщата била много трудна задача, както от гледна точка на документите, така и от финансова гледна точка. Семейството обаче се справило и днес изобщо не съжалява, че се е решило на подобно приключение.

Двойката е много горда, че е успяла, защото почти цялата работа са свършили сами, без помощта на професионалисти. Тази история е живото въплъщение на фразата „да оставите душата си в дома си“.

Още на етапа на планиране двойката решила, че окончателният вид на къщата ще бъде възможно най-автентичен. Те категорично не искали да правят модерен ремонт. Целта била да възстановят дома, като запазят възможно най-много оригинални детайли.

пещ

Младите хора ремонтирали всички мебели, които вървели с къщата.Те особено много искали да запазят пещта, направена по старинна технология.

Пещта била значително повредена, докато къщата била изоставена. Но семейството старателно я възстановило камък по камък. Реставрираната и леко модернизирана пещ се превърнала в истинската душа на къщата.

Тя създава особен уют, карайки ви мислено да се върнете в детството, в лятната ваканция при баба.

пещ в къща

Първоначално тази къща трябвало да служи като селска вила, където да прекарат уикендите и празниците. Но двойката така се влюбила в къщата, че решили да заживеят в нея.

Сега семейството с две деца живее в мечтаната къща, която са построили със собствените си ръце.

домакинята в къщата

Скоро след преместването младите хора, които винаги са живели в града, се увличат изцяло от селския живот и дори създават малка ферма. Благодарение на това съпрузите и техните деца винаги имат естествена домашна храна на масата.

реставрираната селска къща

Започвайки този мащабен ремонт, двойката дори не можела да си представи колко драматично ще промени живота им.

къща на село

Днес младото семейство е щастливо, сравняват живота си в къщата с приказка. И се чувстват просто прекрасно в своя уютен, топъл и уникален дом. Има какво да научим от тези хора – нито липсата на пари, нито други трудности са ги спрели.

Решили и го сторили – браво!

Advertisement