Мама ме е родила едва на 15 г. Сега мога да разкажа историята й и да й благодаря

Мама ме е родила едва на 15 г. Сега мога да разкажа историята й и да й благодаря
Изображение от Freepik

Родителите ми са започнали връзката си много рано, майка ми била само на 15, а баща ми беше на 18 по това време. Те били много влюбени един в друг, но по-късно научили неочаквана за тях новина.

Мама тогава завършила девети клас и всички ученици трябвало да минат преглед през всички лекари. Тогава гинекологът й казал, че е бременна и то в третия месец. Мама казва, че в онези години момичетата не са следяли цикъла си, така че са научавали за бременността от лекарите или вече когато видят очевидни признаци.

Били деветдесетте години, така че, разбира се, забременяването на такава ранна възраст било срам за цялото семейство. Мама изобщо не бика готова за появата ми, но въпреки това тя и баща ми взели трудно решение и за двамата, че ще оставят детето.

Не знам как точно реагирал баща ми на тази новина, но все пак съм се родила. Тогава той бил на 18, но веднага след моето раждане родителите ми се оженили. Годините летяха, благодарение на усилията на мама и татко имах щастливо детство, имах всичко, за което можех само да мечтая. Дори не си спомням родителите ми някога да са се карали помежду си.

Имах късмет и с моите баба и дядо, бях любимата им внучка и затова много обичах да прекарвам време с тях.

Когато станах тийнейджърка, с майка ми станахме най-добри приятели. Споделяхме всичко помежду си. Мама винаги ме подкрепяше, дори понякога даваше съвети по любовните въпроси. Може би малката разлика във възрастта направи мен и родителите ми най-добри приятели.

Може би някой осъжда такива ранни бракове и бащинство на такава възраст. Но понякога дори си задавам въпроса: „Толкова ли е важна възрастта?“

Каква е разликата на колко години е човек, основното е да мислите правилно. Има много примери, когато възрастните правят глупави неща, а някои деца се държат много по-мъдро от възрастните.

Всички хора правят своя избор. Някой до 25-30 години се занимава с кариера или се забавлява на партита, а някой изгражда семейство в ранна възраст.

Тази година родителите ми празнуват годишниа. Много се радвам, че са избрали този път и благодарение на това съм се родила. Благодаря ви за всичко, мое семейство, много ви обичам.

Advertisement