6-годишно момиче вече 2 години се грижи за парализирания си баща. Защото майка им ги напуснала

китайско-момиче-баща

Често трудните ситуации в живота на човек изкарват наяве силната страна на човека. Но в тази история става дума за невръстно дете!

Бащата на малката Цзя Цзя бил парализиран през март 2016, когато таксито, в което той пътувал, излетяло с висока скорост в канавката.

След два месеца жената, с която той живеел от 7 години, взела по-големия син и си отишла. Той останал сам с малката си дъщеря.

Малкото момиче от 4-годишна започналла да се грижи за своя лежащ баща. Цзя Цзя става вяка сутрин в 6 сутринта, за да масажира половин час мускулите на своя баща. Тя му мие зъбите и измива лицето преди да отиде на училище.

малко-момиче-се-грижи-за-баща-си

След училище тя го храни за обяд и му помага да се придвижва из дома – с помощта на самоходна подемна платформа.

парализиран-баща

Когато тя е на училище, за парализирания мъж се грижат неговите възрастни родители.

„Когато се грижа за таатко, изобщо не чувствам умора“ – разказва момичето пред Daily Mail. Цзя Цзя станала глава на семейство от четиригодишна възраст. Бащата е благодарен на дъщеря си за това, което прави, и казва: „Тя е моите ръце“.

парализиран-баща-дъщеря

Той казва, че най-трудната задача за дъщеря му е да го мести из дома, тъй като той е много по-тежък от нея. Дядото на Цзя Цзя направил мобилен подемник и момичето всеки път трябва да използва всичките си сили, за да помогне на баща си да се премести от леглото до инвалидната количка.

баща-инвалидна-количка

Тя му държи ремъците, докато той лежи в леглото, а след това бавно го повдига с помощта на подемника и го тласка към инвалидната количка, която стои до леглото. След това внимателно трябва да го пусне, докато се намести в количката си, преди да му свали ремъците.

Също така тя се научила и да бръсне брадата на баща си. Първия път, разбира се, го порязала, но доста бързо се научила да прави това чисто и внимателно. Когато я попитали не и ли липсва майка й, Цзя Цзя казала: „Не, защото тя не се грижи за татко. Но ми липсва брат ми“.

Това момиче е истински малък ангел!

Advertisement
Фейсбук коментари