Малко момче предсказа раждането на дъщеря ми. А вие вярвате ли в чудеса?

малко русо момиче
Източник: Pixabay

Понякога в живота ни се случват странни и необясними неща, понякога дори скептиците започват да вярват в чудеса. Вижте една чудесна история за предсказано раждане.

Веднага ще кажа, че съм човек, който не вярва в гадания, предсказания и други подобни неща. Но историята, която ми се случи през 1991 г., ме кара да мисля за много неща.

Същата година със съпруга ми отидохме на гости на родителите му. На 31 години съм, нямам деца, съпругът ми има две деца от първия си брак. Мечтаехме за съвместно дете, но по някаква причина не се получи. В онези години жените, които раждат след 30, вече се възприемат като късно раждащи.

Но въпреки това мечтаех за дете, макар че не се занимавахме твърде много с този проблем. Пътувахме дълго до града на родителите на мъжа ми. Беше пролет и аз и мъжът ми се разхождахме много.

В един от тези дни четиригодишният племенник на съпруга ми поиска да дойде с нас на разходка. Бебето Димо вървеше до мен, държеше ме за ръка и ядеше сладолед. С мъжа ми си бъбрихме за всичко. Изведнъж Димо започна да дърпа якето ми, отначало не обърнах внимание на това, помислих, че си играе.

– Какво има, Димчо? – попитах племенника си.

– Знаеш ли, че другата година ще имаш момиче на име Елена?

– „Хм … каква Елена, никога няма да кръстя дъщеря си така“ – помислих си.

– Тя ще има руса коса, сини очи – каза весело Димо.

Честно казано, не обърнах внимание на тези негови думи и дори реагирах със смях. Той говори много за момичето на име Елена. Само помня, че тя ще бъде отличничка и ще бъде много умна.

Върнахме се от разходката и небрежно разказах на майката на Димо за тази ситуация. Тя прие много сериозно думите на сина си.

„Със сигурност ще имате момиче и не забравяйте да я кръстите Елена“, каза сестрата на съпруга ми.

„Добре, добре“, отвърнах аз. Въпреки че вътрешно някак си не харесвах това име и като цяло мечтаех да кръстя дъщеря си по друг начин.

През зимата на 1992 г. разбрах, че съм бременна. Знаех, че ще имам момиче и веднага някак лесно започнах да я наричам с името Елена.

На ултразвук не можаха да определят пола по никакъв начин, но наистина имах момиче, с руса коса и сини очи. Дъщеря ми наистина беше отличничка в училище, а сега има собствен бизнес. Винаги казвам, че дъщеря ми е пророкувано дете, което се появи на света със собствена мисия.

Advertisement