Този мъж спасил от самоубийство 400 души, като им задал един прост въпрос

Този мъж спасил от самоубийство 400 души, като им задал един прост въпрос

Това е истинската история на човек, който с малко човешка топлина и добра дума е спасил през живота си над 400 души от самоубийство.

Първото впечатление, когато видите носа Гап в Нов Южен Уелс (Австралия) е, че това е идиличен пейзаж в лоното на природата. Но знаем, че първото впечатление е измамно.

Мястото е известно като терен за самоубийства. За щастие на много хора, които са решили да посегнат на живота си, от другата страна на улицата живее невероятен мъж на име Доналд Ричи.

В продължение на половин век той спасил много десетки животи, за което дори получи прякора „Австралийският ангел-пазител“. Общо той е спасил повече от 400 души от ужасното деяние. Дон обаче няма специални умения и никога не се е обръщал за помощ към полицията.

Какво прави той, за да накара хората да променят мнението си?

Нищо свръхестествено – само им се усмихва топло и ги кани в дома си. „Искаш ли да влезеш за чаша чай?“ казва той на хората, които толкова се нуждаят от подкрепа.

И въпреки че е невъзможно да се спасят всички, старецът полага всички усилия, за да гарантира, че ще има възможно най-малко мъртви. Трейси, дъщерята на Даяна Гедин, е един от хората, които Дон спасил. Ето какво казва майка й:

„Той е просто ангел! Повечето хора не биха направили нищо, биха обърнали гръб и просто биха си тръгнали. А той имаше смелостта, мъдростта и топлината да спаси моето момиче от най-лошото. Щастие е, че живее на тази Земя!“

Дон Ричи е герой във всеки смисъл на думата, достоен да бъде известен на хората!

Доналд е известен и уважаван в цяла Австралия. Като признание за заслугите му пред обществото му връчили наградата «Medal of the Order of Australia” и “Local Hero Award».

Той починал на 13 май 2012 година на възраст от 86 години. Доналд Ричи оставил за себе си добър спомен и спасените от него хора са му благодарни всеки божи ден, че ги е оставил живи.

Advertisement