Мъдри бабини съвети за укрепване на семейството

Мъдри бабини съвети за укрепване на семейството

Жалко, че толкова често забравяме тези прости и важни истини… Имате ли напрегнати отношения със съпруга си? Децата са престанали да се подчиняват и изобщо не вземат предвид вашето мнение? И дори котката е излязла извън контрол? …

Нещо трябва да се промени! И си струва да започнете с промяната на СЕБЕ СИ.

Това са съветите, които моята баба ми даде преди сватбата. Както показа времето, те ми помогнаха да оцелея във всички кризи на брака, да избегна разрушителни конфликтни ситуации, да поддържам любовта и да отгледам прекрасни деца.

1. Никога не се карай със съпруга си пред децата. Нито ти, нито бащата ще бъдете уважавани. А ако децата спрат да уважават родителите си, ще спрат да ви слушат – тогава ще има проблеми.

2. Мъжете са по-склонни да помогнат, отколкото да изпълняват заповеди. Никога не заповядвай на съпруга си, по-добре е да го накараш да иска това, от което се нуждаеш.

3. Пази мира в къщата. Научи се да прощаваш и да се примиряваш първи. Кавги, негодувание и грубост разрушават семействата. Спокойствието в семейството е най-ценното нещо.

4. Никога не почиствай дома си в лошо настроение. Да бъдеш в противоречие със себе си в този момент само ще разбърка мръсотията.

5. Не се страхувай и не бъди мързелива да учиш. Една добре образована, интелигентна, добре възпитана жена има умни, възпитани деца. А умните деца обикновено имат страхотно бъдеще и добри семейства.

6. Основното нещо в семейството е уважението един към друг. Ако има уважение, ще има и любов.

7. Винаги готви вкусна храна и я поднасяй красиво. мъжът не е животно, което да яде каша.

8. Не ревнувай – ревността разрушава семейството. Ако съпругът те обича, той няма да се промени, затова запази любовта и уважението към съпруга си, тогава той няма да отиде другаде

Ако тази статия ви е харесала, споделете я с любимите си хора! Може да бъде полезно и за тях. Желаем ви мир, щастие, любов и благополучие в семейството!

Advertisement