Когато разбрах, че мъжът ми изневерява, му направих незабравим подарък за рождения ден

Когато разбрах, че мъжът ми изневерява, му направих незабравим подарък за рождения ден
Изображение от kroshka__nastya on Freepik

„Каквото посееш, това ще пожънеш“ е много похдодяща поговорка за тази история. Същността на историята е проста: една жена разбрала за изневярата на съпруга си и решила да му даде урок.

Мъдрата съпруга дори не казала дума, не показала, че знае за предателството. Тя просто организирала изненада за рождения ден на съпруга си.

Всичко започна, когато мъжът ми започна да си измисля оправдания. Имах усещането, че съпругът ми ме лъже.

Когато му споделих опасенията си си, той ме успокои и каза, че така ми се струва. Смеше се през цялото време. Този смях обаче беше някак истеричен, неестествен, така че подозренията ми останаха,

Следващият притеснителен сигнал беше, че съпругът ми си сложи парола на телефона. Това не се беше случвало никога; той нямаше какво да крие. След това започна да се крие в банята, за да говори с някого.

Пускаше крана на водата, за да не се чува разговорът. А после лъжеше, че се обадили негови колеги.

Честото закъснение от работа също стана почти ежедневие.Веднъж се обадий на колегите му, за да ги питам защо се бави мъжът ми, а те отвърнаха, че отдавна се е прибрал. Вече у дома любимият ми отново се засмя и каза, че колегите му се шегуват.

Последната капка преля, когато излезе да купи хляб в 22 часа, а се върна в 3 сутринта. И тогава не обясни нищо, а пренебрегна резонния ми въпрос „Къде беше?“

Един ден пък се прибра „развеселен“, защото празнувал рожден ден на работа. Това ми стигаше, за да разбера, че има друга.

Беше толкова пиян че заспа като заклан, а аз, възползвайки се от състоянието му, отключих телефона с пръста му. Отворих съобщенията и намерих потвърждение на думите си или по-скоро интимна кореспонденция с любовницата му.

Аферата им продължаваше от няколко месеца.

Отначало исках да го събудя и да му ударя силен шамар. Но тогава се спрях и осъзнах: отмъщението е ястие, което се сервира студено. Върнах телефона, изпих малко успокоително и си легнах.

Планът узря в главата ми светкавично. Един ден попитах съпруга си как смята да празнува рождения си ден. Той отбеляза, че не иска големи празненства, щял да седи на работа с колегите си. Разбрах за кои колеги иде реч.

Седмица преди рождения му ден казах на съпруга си, че спешно ме изпращат в командировка. А после си наех апартамент и заживях там.

На рождения ден на мъжа ми поканих роднини и приятели у дома.

В посочения ден всички пристигнаха у дома. Гостите се събраха пред входа. Майка му бе дошла с торта, а сестра му държашр  бутилка шампанско. Приятел от детството му бе подготвил голям и неизвестен за мен подарък, а неговата приятелка носеше кутия шоколадови бонбони.

Всички започнаха да се качват към апартамента. Предупредих ги, че всички трябва да са тихи – защото искам да е изненада за мъжа ми.

След това отворих тихо входната врата и заведох гостите в спалнята. А там, когато лампата светна, пред всички ни се разкри интимна картина: съпругът ми галеше любовницата си.

Изненаданата му майка изпусна тортата, а сестра му заляза двойката с шампанско. А аз се престорих на много изненадана.

Мисля, че това беше най-добрият подарък за рожден ден. Всички най-лоши думи на света с еизляха върху съпруга ми. След този подарък се разделихме няколко седмици по-късно.

Майка му го накара да напусне апартамента ни като компенсация за срама, който е трябвало да изтърпя.

Advertisement