Как изглежда днес бебето-гигант, което се родило 7 кг

Как изглежда днес бебето-гигант, което се родило 7 кг

На 3 януари 2018 г. се родил истински украински богатир. Решихме да разберем как живее сега.

2018 г. за регионалния перинатален център на Запорожие започнала с рекорд. Там се родило момченце, чието тегло било 7 килограма и 90 грама, а височината му билоцели 68 сантиметра. Лекарите от центъра не били виждали такова бебе досега.

голямо-бебе

Силният мъж, който се казвал Николай, се появил в семейство Дядко. Родителите му Наталия и Алексей са заедно от почти петнадесет години, а Кольо станало осмото дете и дългоочакваното: останалите седем са момичета. Най-голямата Даяна по време на появата на брат й вече била на 14, а по-малката й сестра Алис нямала и две години.

Съпругът и съпругата винаги са мечтали за много деца, но последната бременност дойде като изненада. 40-годишната Наталия на седмия месец започнала да забелязва подуване, неразположение, наддаване на тегло.

Лекарите знаели, че плодът е голям, но не можеха да определят точното тегло. Бременната жена е била заподозряна за гестационен диабет, при който плодът може да е по-голям от обикновено. Но диагнозата не била потвърдена.

голямо-дете

Семейство Дядко казват, че всичките им деца са родени големи, въпреки че самите родители не се различават с изключителни размери. Например таткото е роден с напълно стандартно тегло – около 3,5 кг. Но всички момичета имали тегло най-малко 5 килограма и с всяко следващо дете се увеличавало. И така, най-малката от сестрите, Алис, тежала 6 кг и 450 г при раждането.

Главата на семейството Алексей е ветеринарен фелдшер по професия, но няма работа: специалността му не се търси, както признава мъжът. Наталия е сладкар. Няма достатъчно приходи за всички нужди на голямо семейство, държавната помощ помага да се издържат всички. Освен това таткото често поема различни работи на непълно работно време.

Богатирът Николай, който е кръстен на дядо си по майчина линия, расте като спокойно и здраво дете. Но сестрите, според разказите на родителите им, били шумни. Особено трудно био с третата дъщеря: заради своенравния й характер в родилния дом я наричали „генерала“.

богатир

На практика няма информация за порасналия Коля, защото семейство Дядко води най-обикновен, непубличен начин на живот. След раждането на момчето журналисти посетили къщата, но сега могат да се открият само редки снимки в социалните мрежи. На тях Николай изглежда като силно бебе, малко по-голямо от връстниците си. Той и всички останали деца са здрави и щастливи.

Advertisement