Жена с тегло 42 кг стана майка за трети път

жена-с-тегло-42-кг

По-рано руската блогърка Мария Хаматова тежала 34 килограма, но такова малко тегло не й попречило да стане майка няколко пъти. Наскоро блогърката роди третото си дете.

Преди няколко месеца Мария Хаматова станала героиня на шоуто „Отвъд!“, където говори за ниското си тегло. Жената споделила проблемите си и поискала помощ. Работата е там, че тогава майката на две деца при ръст от 156 см е тежала едва 36 кг.

Диетолозите и психолозите пък били шашнати, когато разбрали, че не става въпрос за анорексичка, а жената си се храни комплексно. Само че заветните цифри на кантара така и не се увеличавали. По думите й яде, но не наддава.

Мария-с-малко-тегло
Мария в телевизионното предаване.

По време на снимките станало ясно и че Мария е бременна за трети път. Бременността била в 4-та седмица, затова някои лекари не били оптимисти. Според лекарите жената имала твърде малко сили, за да роди трети път.

Но въпреки това през лятото блогърката стана майка за трети път, за което разказа в своя блог. „Отидох да родя с тегло 42,5 килограма“, споделя тя.

Жена с тегло 42 кг стана майка за трети път

Раждането не било лесно за Мария. Тя обаче храбро изтърпяла всичко, без дори да поиска болкоуспокояващи. Момиченцето се родило здраво с тегло от 3160 грама. И то вече е при другата й дъщеря, сина й и съпруга й.

Заслужава да се отбележи, че по време на бременността Мария е успяла да наддаде тегло благодарение на диетолог, който между другото смята, че жената не изглежда като човек, страдащ от анорексия.

Мария признава, че никога не е правила нищо, за да отслабне, жената се храни както обикновено, но теглото й продължава да е ниско.

„Не винаги имам апетит. Сутрин ям каша или запеканка. За обяд – супа или втора. Обичам сандвичи с майонеза и наденица. Мога да си позволя торта преди лягане. Някак си изчислих – ям около 1300, максимум 1500 калории на ден “, казва тя.

За съжаление, след раждането проблемите на Мария с теглото не изчезнали и днес тя тежи 35-36 кг. Освен това кърмата й започнала да изчезва. Мария не губи надежда, че все пак ще може да стигне до 40 кг. Важното е, че мечтата й да роди трето дете вече е факт.

„Сега съм многодетна и щастлива“, споделя в блога си тя.

Advertisement