Фотограф заснел как катериче семейство спи под прозореца му

катериче семейство
Източник: Ludwig Timm

Фотографът от Германия Лудвиг Тим открил, че семейство катерици се е заселило на перваза на прозореца на къщата му. Всеки ден той стоял до прозореца, наблюдавайки червените пухчета отдалеч, но дори не предполагал, че един ден ще стане свидетел на невероятно сладка сцена.

Тим, фотограф на дивата природа, знаел, че неочакваното пристигане на тези сладки малки катерички предоставя възможност да се доближим до тях и да документираме ежедневието им. Той бил особено нетърпелив да види как очарователните животни растат като семейство.

Мъжът казва, че първо забелязал няколко клонки зад стъклото, които впоследствие се превърнали в гнездо. Семейството катерици рядко си показвали носа навън, но в един момент излезли от жилището си за следобеден сън.

Фотографът не очакваше, че ще му се падне такъв късмет и веднага грабнал телефона, който се оказа по-близо от професионалната техника.

„За съжаление, само мобилният телефон беше бързо под ръка, а снимката беше направена през стъкло, така че е само с лошо качество“, написа Лудвиг в своя Фейсбук.

На снимката две пухчета лежат по гръб с отворени уста точно като хората. А третата катерица спи на една страна и нежно прегръща роднината си с лапа.

„Имах голям късмет, че успях да снимам спящи катерици. Обикновено те са вътре в гнездото, но този ден беше горещо, така че спяха там, където мога да ги видя“, споделя фотографът.

Advertisement