Достатъчна е само лъжица мед преди сън и с организма се случват невероятни неща

Достатъчно е само лъжица мед преди сън и с организма се случват невероятни неща
Източник: Pixabay

Медът е истинско течно злато, ненадминат еликсир за здравето.

Медът е много полезен за тялото, има много положителни и уникални свойства. Днес ще говорим за ефекта, който дава медът, ако го ядете преди лягане. Въпреки общоприетия факт за вредата от сладкото през нощта, медът може да се консумира преди лягане – буквално по една лъжичка.

Ползи от консумацията на мед преди сън:

Здрав сън – медът успокоява, релаксира, насърчава производството на мелатонин, обновява клетките, възстановява нервната система. Можете да изпиете лъжица мед с чай от лайка – и на сутринта ще се събудите щастлив човек.

Изгаряне на мазнини – редовната консумация на мед, съчетана с физическа активност, спомага за изгарянето на до 10 пъти повече мазнини, отколкото без мед. Можете дори напълно да замените захарта с мед..

Възстановяване на черния дроб – през нощта органът се актуализира, възстановява. През нощта можете да ядете смес от мед и сок от тиква, смесени в равни пропорции. Консумирайте ги един месец и тялото ефективно ще премахне токсините, ще подобри метаболизма.

Укрепване на имунитета – една чаена лъжичка мед е достатъчна за стимулиране на имунната система. Можете също така да комбинирате меда с чесън – изсипете обелените скилидки с мед, оставете ги да се сварят, изяжте една ч.л. през нощта. Освен че има имуностимулиращ ефект, този лек помага и при кашлица.

Зареждане с енергия – за да станете сутрин заредени с енергия, е достатъчно вечер да изядете една лъжица мед. А на сутринта може да пробвате да консумирате лъжица мед с чаша вода с лимонов сок.

Advertisement