6-годишно момиче си отишло от рак. След 3 дни майката отворила скрина и избухнала в сълзи

6-годишно момиче си отишло от рак. След 3 дни майката отворила скрина и избухнала в сълзи
YouTube screenshot

Малко момиченце на име Елена Десерич било едва на шест години, когато лекарите я диагностицирали с неоперабилен рак на мозъка. Родителите се влюбили в 6-годишното хлапе, а по-малката й сестра направо я боготворяла.

Търпеливата, любознателна малчуганка обичала да чете, да върши домакинска работа и да играе с приятели и кучето на леля си. За няколко дни обаче всичко се променило.

Диагнозата

Елена Десерич
Източник: Desserich Family

Лекарите открили, че Елена има рак на мозъка. Да се ​​каже, че всички роднини на момичето са били смазани от мъка, е малко. Мъката им не може да бъде описана.

Според тях на детето му оставала по-малко от година живот. Събрали смелост, Кийт и Брук, родителите на детето, решили да направят последните месеци от живота на дъщеря си възможно най-щастливи.

Бащата и майката били бодри и се опитвали да останат силни. Въпреки това Елена бързо осъзнала сериозността на положението си.

Жестът

Момичето решило да остави след себе си нещо, за да зарадва своите родители и по-малката си сестра.

6-годишното дете, което едва наскоро се научило да чете и пише, започнало да пише бележки за родителите си, сестра си и дори кучето. 

За тази цел детето написало стотици бележки и ги скрило из целия дом.

Писмата с признанията в любов момичето сложило във всички шкафове на къщата, между страниците на книги, в кутии, върху високите етажерки…

Към този момент семейството се било преместило от Синсинати, но още не било успяло да разопакова всички вещи.

обяснения-в-любов

Върху листовете хартия били нарисувани сърчица и усмивки, а до тях Елена написала: „Обичам ви, мамо, татко и Грей“ и „Съжалявам, че съм болна“. Родителите на момичето Кит и Брук намират бележките на дъщеря си в продължение на няколко години.

Момичето било диагностицирано с рядка форма на рак, срещу който няма лекарства. Бащата разказва, че детето до последно осъзнавало какво се случва с него.

Но малката не се тревожила за себе си, повече я вълнувало как сега ще живее по-малката й сестра.

През последните няколко месеца от живота й състоянието на Елена се влошило значително. Лъчевата терапия не донесе никакво облекчение. С течение на времето детето загубило говора си, а малко по-късно горкият била обхваната от частична парализа.

Но дори и тогава момичето упорито продължи да пише бележки. Най-интересното е, че с всичко това тя успяла да запази заниманието си в тайна от родителите си!

Когато ги открили

Първото от съобщенията на Лена било намерено от баща й и майка й няколко дни след смъртта й. През следващите няколко години те откриват бележки от починалата си дъщеря на най-неочаквани места.

Дори днес, когато бебето им отдавна е починало, Кийт и Брук все още пазят няколко затворени съобщения от нея. Двойката планира да ги прехвърли на по-малката сестра на Елена малко по-късно.

Когато повечето бележки на починалата дъщеря били открити, родителите ги публикували под формата на книга. Неутешимите родители даряват всички приходи от изданието на благотворителна организация, посветена на откриването на лек срещу рака.

Така малката Елена, дори след смъртта си, дала своя важен принос в борбата със страшната болест. А нейните писма и днес възраждат надеждата в сърцата на хората по света!

Advertisement