Златни сърца! Вместо бал: абитуриенти дариха кръв

Златни сърца! Вместо бал: абитуриенти дариха кръв

Абитуриенти от град Бургас решиха да отбележат завършването на училище по нестандартен и много благороден начин. Вместо бал зрелостници от училище „Епископ Константин Преславски“ организираха даряване на кръв.

Идеята за колективно кръводаряване учениците получили от своите учители Ивелина Димитрова и Пролетина Иванова, която е редовен кръводарител.

Инициативата води началото си от преди 2 години под мотото „Това не си го правил“ и в нейната основа са УМБАЛ Бургас и Българският червен кръст .

„Решихме да направим нещо добро, нещо, което досега не правено и нещо от сърце“, споделя абитуриентката Яна Иванова.

„Абсолютно винаги е много важно да се кръводарява, тъй като има много нуждаещи се хора. В този момент е особено важно, тъй като болниците са препълнени“.

„По този начин ще запомним по-добре как завършваме и ще знаем, че сме направили нещо добро“, разказва зрелостникът Мартин Иванов.

Някои от родителите на учениците също се включиха в кампанията.

От отделението по трансфузионна хематология в Бургас напомнят, че има остра нужда от кръв и очакват в следващите дни да се включат и други училища.

Всяко училище или група от абитуриенти може да заяви желанието си за включване в акцията на телефоните на отделението – 056 810565 и 0879357603.

Да пожелаем успешен път в живота на тези млади и благородни хора!

Advertisement
Фейсбук коментари