Тези бебета били объркани в болницата. Невероятни истории на подменени деца

объркани-при-раждането-близначки

Случаят с разменените бебета в „Шейново“ разбуни обществения дух и предизвика много дискусии: за рисковете при даването на бебетата, за правните последици, за терзанията на семействата. И ако у нас това е безпрецедентен случай, то по света има десетки подобни истории, достойни за сериал. Представяме ви част от тях.

Най-сензационните истории на деца, които са били объркани в болницата

Французойки получили 2 милиона евро обезщетение

След като истината излезе наяве, Софи Серано откри семейството, в което се озова собствената им дъщеря. Оказа се, че живеят много близо един до друг. Грешката е по вина на медицинска сестра, която страда от алкохолизъм, но администрацията на клиниката не знае нищо за това. Засегнатите семейства се обединиха, съдиха клиниката и поискаха от нея обезщетение от 12 милиона евро. Процесът продължи 11 години. В резултат на това семействата получиха по 1,8 милиона евро. До момента това е най-голямата сума, плащана за подобно объркване.

Тази история се случила в Кан през 1994 г. Момичетата били объркани в клиниката Jourdan, давайки детето от кувьоза на грешните родители. Майката на детето веднага се усъмнила, но я уверили, че подобни грешки не се случват.

Софи Серано, майката на едно от обърканите момичета, от самото раждане на дъщеря й била под подозрението на съпруга си и претърпя упреци, че детето не е негово, че е твърде мургаво и не прилича на родителите си. 10 години по-късно бащата все пак направил тест за бащинство и да, подозренията му бил оправдани. Той наистина не бил родният баща на детето. Точно както Софи не била собствената й майка…

След като истината излязла наяве, Софи Серано открила семейството, в което се озовала собствената им дъщеря. Оказало се, че живеят много близо един до друг. Грешката е по вина на медицинска сестра, която страдала от алкохолизъм, но администрацията на клиниката не знаела нищо за това.

Засегнатите семейства се обединили, съдили клиниката и поискали от нея обезщетение от 12 милиона евро. Процесът продължил 11 години. В резултат на това семействата получили по 1,8 милиона евро. До момента това е най-голямата сума, плащана за подобно объркване.

Обърканите близначки

объркани-при-раждането-близначки

Нина и Наталия живеят в град Пласт, Челябинска област и са ​​близначки. Те са родени с разлика от 15 минути. По някакъв неразбираем начин етикетите им в родилния дом  били объркани и децата са дадени на грешните родители.

Момичетата изобщо не приличали на родителите си, което не можело да не предизвика съмнения. В резултат на това на 14-годишна възраст Наталия е открита от кръвната си сестра, която й разказва за тази грешка.

Първоначално родителите на двете момичета се опитаха да се сприятелят, но всяко семейство искало да задържи и двете деца. И собствената с дъщеря, и тази, която отглеждала през цялото това време. За съжаление нищо не се получило и всички благородни опити завършили в съда. Но въпреки всички страдания, момичетата станали най-добри приятелки и все още са приятелки, като и двете вече са на 60 години. Купили си къщи на една улица, ходят си на гости и празнуват заедно.

Момче от Молдова намира родителите си след 16 години

семесйтво-от-Молдова

След като Федор разбира за произхода си, той се премества в Молдова, за да живее със семейството си

2,5 хиляди евро, присъдени от съда за грешката като обезщетение, така и не са изплатени от родилния дом поради липса на средства.

Служители на колумбийски родилен дом объркали близнаци

колумбийски-близнаци

Объркването се разгадало съвсем случайно, когато познат на единия от братята видял другия зад щанда на близкия магазин. По това време обаче близнаците вече били на 24 години.

Близначки не подозирали една за друга до 17 години

подменени-близначки

Всичко започнало с факта, че приятелите на момиче от Варшава на име Каси срещнали на парти нейна двойничка. Първоначално помислили, че това е Каси, облечена в черно яке и армейски ботуши, просто е решила да смени имиджа си. Но тогава разбрали, че това не е тя, и решиха, че мистериозното момиче е просто двойник, изненадващо приличащ на тяхната приятелка.

По-късно приятел дал номера на двойничката, момичетата се чули по телефона и се съгласили да се срещнат. И двете не приели тази среща насериозно, Касия вече имала друга сестра близначка Нина, а Едита смятала, че всички наоколо просто преувеличават. Въпреки това, когато се срещнали, и двамата разбрали, че приличат един на друг, като две капки вода, а не само външно: техните маниери, интереси и темперамент съвпадали.

По-късно сестрите успели да разберат, че след раждането, когато децата са били лекувани от белодробна инфекция, номерираните им гривни са били объркани и е настъпила подмяна, в резултат на която една от сестрите по погрешка е дадена на друго семейство , а втората по погрешка е разпозната като близначка на Каси.

Advertisement