Василина се родила без ръце, но умее прекрасно да се храни, рисува, дори да мие съдове

Василина се родила без ръце, но умее прекрасно да се храни, рисува, дори да мие съдове

Героинята на днешната статия е момичето Василина, която се научила да изпълнява различни задачи без помощта на ръце.

Момичето се родило с рядка патология, но в същото време има огромна воля, смелост и решителност. Веднага след раждането майката се отказала от детето и малката е изпратена в сиропиталище. Откъдето по-късно е осиновена от семейство от Москва – Елмира и Крис Кнуценсов.

момиче-без-ръце

След година и половина Василина вече перфектно си служела с прибори за хранене и можела да си играе самостоятелно. Освен момичето, в семейството има двама по-големи синове, с помощта на които бебето се научило да изпълнява много задачи, които вършат и обикновените.

Осиновителите на момичето веднага след сватбата си решили, че задължително ще вземат дете от сиропиталището. Когато синът им навършил малко повече от година, те осиновили момче на име Денис, въпреки че всамото начало просто искаха да му намерят семейство, а по-късно разбрали, че те са неговото семейство.

„Знаехме, че той има малко шансове за осиновяване, беше вече на седем години, а нивото му на развитие беше като за три-четири години. Той няма нито ръце, нито крак, неразвита реч и изобщо не можеше да обслужва сам себе си. От попечителството ни се караха за това, че не го пращаме на училище, а аз трябваше да го уча да ходи до тоалетна самостоятелно!“

брат-и-сетра-без-ръце

По-късно на Денис били поставени протези и сега, ако го попиташ кой предмет в училище обича най-много, момчето без да се замисля отговаря физическото.

Веднъж пък малката Василина попитала: „Мамо, нали никога няма да ме оставиш?“

„От две години е у дома. Взехме я на 12 месеца. Е, какво може да си спомня от там?“ – казва Елмира, приемната майка.

Василина-момиче-без-ръце

„За какво ни е даден животът? На какво да посвещаваме своето време, сили и пари? Може би в сърцето и семейството ви има място за дете, от което никой изобщо не се нуждае от този свят?“ – добавя тя.

Василина

 

Василина умее да се храни, да рисува и да прави практическо сичко, което умеят и здравите деца, но не с ръце, а с крака. Елмира е заснела видео клип, показващ как дъщеря й обядва сама, ловко държейки лъжицата с крак.

От тогава Елмира продължава да споделя живота с дъщеря си в социалните мрежи, като публикува различни видеа. Момичето днес е истинска щастлива, тя има любящи родители и братя, които каквото и да се случи, винаги вярват в нея и й помагат.

На всички снимки и клипове момиченцето се усмихва, а това казва много.

Advertisement
Фейсбук коментари