Учителка: „Писна ми от хора, които нищо не знаят! Проблемът не е в учителите, а в родителите!“

Учителка:
Източник: nm45.ru

Лиза Роберсън от дълги години работи като учителка и споделя всичко, което я наранява. Думите на жената са достойни за вниманието на всеки родител! Ако всички родители се вслушат в тях, нещата можеше да са различни.

„Като пенсиониран учител съм уморена от всички хора, които не знаят нищо за държавните училища, които не са в крак с настоящите реалности или които смятат, че образователната система трябва да бъде променена

Проблемът не е в учителите! Проблемът е в родителите! Те не учат децата на добри обноски и уважение – децата нямат елементарни умения как да се разбират с другите хора.

Децата идват на училище с обувки, които са по-скъпи от дрехите на учителя – в същото време нямат тетрадка или молив със себе си.

Вместо да обвинявате училището, погледнете родителите и техните деца. Посещават ли родителите родителски срещи? Говорят ли с учителите?

Правят ли всичко, че децата да идват подготвени и да имат всички необходими пособия? Уверяват ли се, че децата си пишат домашните? Имат ли телефонен номер, на който отговарят на обаждания?

Учениците участват ли в живота на класа? Пишат ли си домашните? Слушат ли в час или прекъсват учителя и пречат на другите?

Когато разгледате тези фактори, ще разберете, че не училищата се провалят, а родителите. Учителите не могат да направят това, което родителите могат.

Докато родителите не изпълняват задълженията си, нищо няма да се оправи!

Advertisement