Учените казаха! Ето колко трябва да тежи идеалната съвременна жена

Учените казаха! Ето колко трябва да тежи идеалната съвременна жена

Съвременната идеална жена трябва да тежи 70 килограма и да има 4-ти размер на гърдите. Вписвате ли се в тези параметри за красота?

Популярният портал Bright Side, позовавайки се на изследвания на производителите на бельо, установил как са се променили през последните 60 години идеалите на женската фигура .

Оказва се, че за това време средностатистическата жена е наддала 13 килограма. Разбираемо е, защото тя пораснала с 9 сантиметра и е придобила по-съблазнителни и пищни форми.

Женските гърди са се увеличили средно с два размера. През 50-те години на миналия век дамите били по-дребнички и имали талия с 15 сантиметра по-тънка от сега, а размерът на краката, подобно на Палечка, е с три размера по-малък. Жена модел от 1957 г. носела 40-и (европейски) размер на дрехите, а през 2017 г. той се сменил на 44-ти.

Изследователите смятат, че причините се крият в промяната в качеството на живот на жените. Те започнали да печелят повече, да водят здравословен начин на живот, да спортуват и да се хранят по-добре.

Например, ако през 1957 г. една жена е приемала средно само 1800 калории на ден, то днес е около 2300 калории.

Не е за пренебрегване и че майките и бабите на жените през 50-те години на миналия век са се хранили доста лошо, така че децата им по принцип не се раждали много големи.  Веднага след като храненето се подобрил, човечеството като цяло стана по-високо и по-голямо. Това, разбира се, важи и за мъжете.

Advertisement
Фейсбук коментари