Тя видяла непознат мъж да държи бебето й в обятията си. Но като разбрала кой е, се разплакала

Тя видяла непознат мъж да държи бебето й в обятията си. Но като разбрала кой е, се разплакала

Контактът „кожа до кожа“ е известен от много години и е наистина важен. Много е важно за бебето в първите часове след раждането си да усеща кожата на майка си, за да се чувства сигурен и защитен в непознатия свят.

Затова след раждане бебето се поставя голичко върху гръдта на майката, за да осъществят така важния контакт помежду си. 

Контактът е много важен при новородените и особено при недоносени бебета. Малките деца наистина имат нужда от топлина и грижа, това им дава повече сили да се борят за живота.

За съжаление, когато бебетата са на стационарно лечение под наблюдението на лекари, родителите не могат да прекарват 24 часа в денонощието до тях. Все пак имат работа или други деца. Всичко това изисква вниманието на родителите и те не могат да се откажат от всичко, колкото и да им се иска да се посветят изцяло на бебето.

Този човек се казва Дейвид Дойчман и вече над десетилетие споделя топлината си с новородените. В една от детските болници в Атланта той замества техните родители пред децата.

Човекът държи новородени в ръцете си с часове, за да не се чувстват самотни. Той вече е успял да помогне на повече от хиляда деца!

Дейвид е бивш специалист по бизнес маркетинг. Един ден той осъзнава, че е време да промени живота си, напуска работата си и започва да преподава в университета.

Но още тогава на човека му се сторило, че нещо му липсва в живота. Тогава му хрумва идеята да стане доброволец в детска болница.

Дейвид Дойчман

Мъжът има голямо семейство – съпруга, деца и внуци. Но това не му пречи да дава любов на други хора, които имат особено нужда от нея. Освен това мъжът наистина се радва да общува с бебетата.

Мъжът дарява грижите си не само на децата. Той успокоява изтощените и дълбоко притеснени майки. Неговата подкрепа е изключително важна за тях, защото тогава те спокойно могат да се приберат вкъщи и да свършат необходимите неща.

„Знам, че носи комфорт на бебето, защото можете да видите начина, по който реагира, че обича да бъде в нечии ръце“, казва Дойчман. „И, разбира се, колкото по-малки са, толкова повече се нуждаят от това усещане за докосване и сигурността да бъдат гушнати.“, казва Дойчман в интервю.

Повечето от тези бебета са родени преждевременно и с усложнения, които изискват денонощни интензивни грижи. Така че родителите им не могат да ги заведат у дома и не могат да бъдат тук през цялото време. И така, Дойчман запълва празнините – търси новородени, които се нуждаят от него.

Майката на малкия Логан, който се появил на бял свят едва в 25-та седмица от бременността, се убедила от първа ръка какъв прекрасен човек е Дейвид.

Жената трябвало да се появява в болницата рано сутринта и да седи с детето, след което се прибира късно вечерта, за да прекара време с дъщеря си, да се занимава с домашните си задължения и да работи.

Един ден тя отново влязла в стаята на сина си и видял, че непознат го държи в ръцете си. Дейвид веднага се усмихнал и се представил. Тогава в очите на жената се появили сълзи… Било толкова трогателно!

Тя снимала мъжа, за да разбере целият свят за този прекрасен човек!

Advertisement