10 г. тя снимала бездомни хора. Но щом видяла този мъж до кофите, не повярвала на очите си

10 г. тя снимала бездомни хора. Но щом видяла този мъж до кофите, не повярвала на очите си
Източник: Facebook/Homeless Paradise

32-годишната Даяна Ким от остров Мауи смятала, че никога повече няма да види баща си още от времето когато била малка. Майка й се развела с него и оттогава никога не се били срещали.

Тя започнала да се интересува се от фотография и станала доста добра в нея. Жената получила уменията си от баща си.

Някога той управлявал малко фотостудио. Но разводът на родителите й развалил всичко – момичето се оказало ненужно на за никого, а семейният бизнес бил закрит. Момичето се местело от роднина на роднина, често гладувало и спяло на улицата.

Диана Ким

През 2003 г. Ким влязла в университет. Там тя започва социален проект, който включвал снимане и регистриране на бездомни хора в Хонолулу.

Години по-късно това я отвежда до съдбовна среща. 

Момичето години наред търсело баща си, но безуспешно. И изведнъж тя го вижда в кофата за боклук десетилетие по-късно!

Когато се приближила до баща си и се представила, той не я познал. Но Ким успяла да убеди баща си да отиде с нея, за да го нахрани и стопли. Тя обещала да му помогне.

Скоро Ким научила от баба си, че баща й е бил изгонен от вкъщи, защото не се къпе. Той изглежда страдал от шизофрения, защото му се струвало, че гласове в главата му забраняват да се къпе.

Бащата и дъщерята започнали да поддържат връзка, но се случило бащата да изчезне наново на няколко пъти. Най-често това се случвало през нощта.

През 2014 г. баща й получил инфаркт. Тогава той най-накрая позволил да започнат лечение както за сърдечните заболявания, така и за шизофренията. Днес той продължава да приема необходимите лекарства и с всеки изминал ден се чувства все по-добре.

Източник: Diana Kim

Днес бащата изглежда отлично, постоянно общува с приятели и си търси работа. Иска да си намери работа като таксиметров шофьор. Освен това бащата на Ким мечтае да заведе семейството си в Южна Корея.

Ким дала и фотоапарат на баща си, за да го запали отново по фотографията, защото любимото му хоби му носи толкова щастие.

Тази история ни доказва, че винаги има втори шанс! И всичко рано или късно ще се получи, просто трябва да правите добро.

Advertisement