„Това събитие напълно промени светоусещането ми и укрепи вярата ми в Бог“

Кратка молитва към Богородица за избавление от беди

Никулина Глодаренко от Констанца, Румъния, работи като главен счетоводител в болница.

На 5 януари 1999 г. съпругът й Виктор Глодаренко получава инсулт. Настанен е в отделението по неврохирургия. Няколко дни по-късно той получава бъбречна недостатъчност и е преместен в интензивното отделение.

Анализите показали, че ситуацията е много сериозна. Лекарите се опитали да направят всичко възможно, за да спасят живота му, но според тях шансът да оцелее бил малък. Оставали му броени часове…

Никулина разказва:

В такъв момент на отчаяние дойде някакъв господин, когото срещнах на работа, който със сълзи на очи ми даде няколко светини: икона на Богородица, пояс от Светия пояс и клонка маслина, които той беше донесъл от Атон и ме помоли да ги сложа под възглавницата на съпруга ми.

Сложих ги и съпругът ми като по чудо започна да се възстановява. Лекарите не можаха да си обяснят как е започнал да се възстановява, след като не му бяха давали никакъв шанс. Самите те казаха, че това е някакво чудо, оставаха му само няколко часа, а всъщност…

Постепенно изследванията се нормализираха и след втора енцефалограма се установи, че тромбът е изчезнал напълно!

Когато пациентите получат инсулт, ако успеят да оцелеят, в най-добрия случай остават инвалиди. По-малко от 50 дни след инсулта съпругът ми си стъпи на краката и сам излезе от реанимацията, а в нашата болница досега не се е случвало подобно нещо. Мнозина помнят това невероятно събитие.

Това събитие напълно промени представата ми за света и укрепи вярата ми в Бог. Не мога да си обясня защо този господин дойде при мен и ми донесе тези „съкровища“ точно в момента, когато лекарите не ни даваха надежда.

Сигурна съм, че само силата на нашия Отец и Неговия Син, и Святия Дух го тласнаха да дойде при мен в онези трудни моменти. Не мога да намеря думи да възхваля и да благодаря на нашия Господ, който направи всичко, за да спаси семейството ми.

Съпругът ми е невероятен човек, който помага на бедните със собствените си пари. Като университетски преподавател помага на много студенти и ученици.

Слава на Бога за всичко! Амин.

Advertisement