Това момче се родило едва 400 гр, но оцеляло. Ето как изглежда днес:

Това момче се родило едва 400 гр, но оцеляло. Ето как изглежда днес:

Бебето Авел тази година празнувало първата си Коледа и никой от лекарите не вярвал, че ще оцелее…

Родителите му Шарлот Дънравен и Калдана Фарели били помолени на няколко пъти да се сбогуват с него. През краткото време, през което Авел е на белия свят, той изтърпял много повече трудности от мнозина възрастни.

Само през първите четири месеца той е опериран два пъти и е получил 10 кръвопреливания. Но момчето нямало намерение да се предаде, противно на всички прогнози на лекарите, то оцеляло и има всички шансове за щастлив живот.

бебе-400-грама

Абел се родил много слабичък. Майката Шарлот дори не успяла да види сина си, защото той веднага бил изпратен в реанимацията. Жената била поставена в изкуствен сън за два дни, за да възстанови налягането си и работата на вътрешните органи.

оцеляло-бебе

За първи път тя видяла бебето си на екрана на телефона си, а на втория ден лекарят отишъл при нея и казал, че трябва да се сбогува със сина си, тъй като в белите му дробове е открита кръв и той няма да може да оцелее. Събрала цялата си сила в юмрук, Шарлот, придържайки се за стената, стигнала до реанимацията и видя как Абел лежи в кувьоза, заобиколен от дузина тръби.

„Сърцето ми беше разбито. Все още си спомням този момент с потръпване”, казва Шарлот.

Авел имал много ниско ниво на кислород в кръвта си и това довело до мозъчно увреждане.

малко-бебе

„Година преди това загубих бебето си на 17-та седмица бременност. Авел се превърна в дар от небето за нас. И знаех, че той няма да ме напусне – казва Шарлот. – Той се бори за живота, аз го видях. Дори при най-високата доза сънотворни, той все още движеше крачетата си“.

И наистина, хлапето не се предало, а започнало да се възстановява. Но родителите поели нов удар – дробовете на Авел отказали и лекарите отново им споделили, че трябва да се сбогуват със сина си. Шарлот и съпругът й стоели зад стъклената преграда и просто се молели… Те дори не искали да си помислят, че могат да загубят дългоочаквания си син.

бебе-оцеляване

Молитвите им били чути и момчето тихо започнало да диша самостоятелно.

Той оцелял, дишал и се борил. А до него били майка му и баща му, които идвали всеки ден в болницата и се молели за сина си. Въпреки прогнозите на лекарите, отново се случило чудо – бебето започнало да се възстановява.

бебе-Коледа

За пет месеца в болницата момчето преживяло много. Но сега, гледайки малкото усмихнато момче, никой дори не може да си помисли, че неведнъж е било на прага на смъртта.

Advertisement
Фейсбук коментари