Молитва, която наистина помага. Чете се в най-трудните моменти

Молитва, която наистина помага. Чете се в най-трудните моменти

Когато се сблъскаме с проблеми и препятствия, земята сякаш се издърпва изпод краката ни. За да си върнете мира и надеждата, трябва да се обърнете към Бог.

Трудно е да се повярва, че Той ни чува, вижда и се грижи за нас – толкова малки и беззащитни. Но е така! Той има план за всеки от нас. Той никога няма да ни изостави. Библията казва:

Защото само Аз зная намеренията, които имам за вас, казва Господ, намерения за добро, а не за зло, за да ви дам надежда за бъдещето.

Ето една молитва, която помага да се справите с душевния смут и вълнение. Прочетете я веднага щом попаднете в трудна ситуация.

Скъпи любящ Отец!

Идвам при Теб с болка в сърцето си. Толкова съм уморен, че ми е трудно да продължа по пътя си. Моля те, изцели ме и ще бъда изцелен, спаси ме и ще бъда спасен, викам към Теб в момент на слабост и страдание. Само теб славя и възхвалявам. Помогни ми да остана силен.

Ти неведнъж си ме благославял, даряваше ми Своята милост. Ти, Боже, който прощава всичките ми грехове и изцелява всичките ми болести. Знам, че Ти си в състояние да излекуваш всички рани на моята изтерзана душа. Моля, докосни се до мен и ме насочи. 

Ти си моят Бог. Излекувай сърцето ми, паметта ми, чувствата ми. Излекувай духа и тялото ми, душата ми и всичките ми рани. Нека се доближа до Теб. Благодаря Ти, Боже, че ме изцеляваш.

Ти си моят щит, моето убежище, моята защита. Дай ми сила да се боря с греха и изкушенията. Пази ме като зеницата на окото си. Благодаря Ти, че избра мен. Благодаря ти за цялата благодат, която ми даряваш.

Обичам те, Господи. Благодаря ти за живота, за всичко, което имам. В името на Исус Те моля – не ме оставяй, защити ме, изпълни ме с любов. Амин.

Advertisement