Майка 20 години държала собствената си дъщеря в мазе

Майка 20 години държала собствената си дъщеря в мазе

В Бразилия полицията освободи нещастна 39-годишна жена, която е била държана в мазето на майка си две десетилетия. Окована като куче. И всички съседи били наясно с това. Смятали, че така трябвало да бъде…

Имаше подобна истинска история от Гърция. Там родителите, неискайки дъщеря им да се омъжи за младоженеца, когото мразели, затворили младото момиче в мазето за 29 години. Нещастната жена била освободена едва след анонимно съобщение.

Бразилската история е подобна.

На 9 февруари 2023 г. полицията, след като получила сигнал от „доброжелател“, отишла малко селце близо до град Виана, разположен в северна Бразилия. Това е центърът на огромна област, където избягалите роби са намирали подслон. Днес по-голямата част от населението тук е тъмнокожо.

Окованата жена е открита в мазето на селска къща. Ръцете и краката й били вързани с обикновени въжета. На крака имала верига. Дълго време не получавала храна и напитки. Най-вероятно защото майка й била мъртво пияна.

Полицията не разкрива подробности, но журналистите вече са разпитали всички местни жители. Освен това в едно бедно село хонорарите за интервю се превърнаха в почти единствената възможност да се печелят пари законно.

Пленницата се оказала 39-годишната дъщеря на стопанката на къщата. Преди 20 години момичето забременява, но раждането е неуспешно. Тя загубила близнаците си. Разумът на нещастната майка бил увреден, но семейството нямало средства да я лекува.

Когато безумната дъщеря започнала да представлява заплаха за другите, майката не измислила нищо по-добро от това да я постави в импровизиран затвор в собствената си къща. За да не избяга, използвала верига.

Дълги години жената превръща своя живот и живота на болната си дъщеря в истински ад. Мъката давела в алкохол.

Селяните знаели всичко много добре, съчувствали на майката и, както можели, подкрепяли съседката. Никой не се замислил, че лудото момиче трябва да бъде изпратено в болница.

Тук те са свикнали да живеят според собствените си обичаи, рядко влизат в контакт с официалните власти.

Advertisement