„Боях се да не ги настъпя“. Как минала срещата на най-високия човек с най-ниските (видео)

Източник: Youtube

Султан Кьосен се среща с покойния Чандра Бахадур Данги – най-малкия мъж в света – в Лондон през 2014 г., а през 2018 г. в Египет се срещна с най-ниската жена в света – индийската актриса Джиоти Амджи.

За Кьосен обаче и двете срещи били помрачени от страх – той постоянно се страхувал, че случайно ще смаже рекордьорите.

В интервю за известен турски блогър Кьосен разказва: „Постоянно молех официалните представители да ги държат далеч от мен. Много се страхувах да не ги настъпя случайно и да смажа телата им.”

„Освен това изобщо не чух какво казват – говореха, но не чух гласовете им“, добавя най-високият мъж.

И въпреки че това историческо събитие се оказало твърде вълнуващо за Кьосен, то снимките се получили страхотни!

Най-високият и най-малкият човек в света били докарани по повод 60-ата годишнина на Книгата на рекордите на Гинес в Лондо. И двамата с удоволствие позирали пред камерите и потъврдили, след като попаднали в престижната книга животът им, животът им се е променил драстично.

Ръстът на родом от Непал, Чандра Данга бил само 54 сантиметра. А на турчина Султан Кьосен – 2 метра и 51 сантиметра.

Пред репортери двамата заявили, че влизането в Книгата на рекордите е променило живота им към по-добро. Според Султан Кьосен, преди да получи титлата „най-високият на планетата“, той е бил подиграван и практически не излиза от стаята си. Сега „всички го уважават“ и той започнал да уважава себе си.

А пък Чандра Данги бил най-доволен от възможността да пътува: „Никога не съм мислил, че ще срещна толкова много различни хора и ще видя толкова много страни!“

Advertisement