Авокадото е Дар Божи за всички жени. Ето защо:

Авокадото е Дар Божи за всички жени. Ето защо:
Източник: Unsplash/Thought Catalog

Авокадото е един от най-големите дарове на природата. Майката природа е създала този плод в полза на жените, тъй като е идеален за женското тяло и помага при диети.

Авокадото има същата форма като женската матка. Освен това проучванията показват, че авокадото предотвратява рака на шийката на матката и нормализира производството на хормони.

И още нещо невероятно! Точно както бебето се нуждае от девет месеца, за да узрее в утробата, на авокадо са необходими цели 9 месеца, за да порасне от цъфтеж до зрял плод.

Ето ползите за всички, които ядат авокадо:

Пречиства кръвта от вредния холестерол. Олеиновата киселина, на която е богато нашето авокадо, активно предотвратява образуването на холестеролни плаки и пречиства кръвта от тях.

В авокадото се съдържа рекордни количества витамин Е. Той защитава нашето тяло, а именно клетките, от разрушителното действие на вирусите, а също така се бори с възрастовите промени на клетъчно ниво.

Подобрява паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Благодарение на съдържанието на полиненаситени мастни киселини. Учените са доказали, че липсата им допринася за развитието на атеросклероза.

Нормализира работата на сърцето. Благодарение на калия, авокадото е в състояние да нормализира водно-солевия баланс и така сърцето е по-устойчиво на стрес.

Понижава кръвното налягане. Авокадото е полезно за пациенти с хипертония, тъй като понижава кръвното налягане по естествен път. И ако го приемате редовно, кръвното ви налягане ще се нормализира с времето.

Нормализира  кръвообращението в тялото. Благодарение на витаминно-минералния комплекс на авокадото, а именно витамин B2, желязо и мед, предотвратява анемията (анемия, особено при деца).

Повишава работоспособността. Манохептулозата, съдържаща се в авокадото, възстановява нервната система, облекчава раздразнителността, умората и сънливостта.

Авокадото е естествен антиоксидант. То водие активна борба със свободните радикали.

Повишава имунитета. Благодарение на витамин С той ще бъде полезен по време на периоди на грип, освен това е добро възстановително средство за хора, които страдат от различни настинки и вирусни заболявания.

Полезен при запек. И за цялата храносмилателна система като цяло.

Авокадото предотвратява размножаването на раковите клетки. Според учените този плод съдържа фитонутриенти и фитохимикали, които унищожават и спират развитието на определени видове тумори.

Помага за усвояването на каротеноидите. Редовното добавяне на авокадо към вашата салата ще подпомогне усвояването им от 7 до 15 пъти. Каротеноидът е естествен пигмент, който участва във фотосинтезата и спомага за установяването на водно-солевия баланс. Участва в образуването на костите и зъбите.

Авокадото възбужда страстта. Силен афродизиак. В древността се използвало за повишаване на потентността и плодовитостта.

Укрепва костите и зъбите. Поддържа човешките кости и зъби в добро състояние благодарение на съдържанието на калций и фосфор. Фосфорът също помага за умствената работа.

Източник на протеин. Това е растителен аналог на животинското месо. Авокадото е полезно за хора, които искат да натрупат мускулна маса.

Advertisement