В Англия се роди шимпанзе, чийто вид е застрашен от изчезване (видео)

В Англия се роди шимпанзе, чийто вид е застрашен от изчезване (видео)
Източник: dailymail.co.uk

Нека спрем с негативните новини и да отдадем внимание на нещо чудесно! Зоологическата градина в Честър в Англия обяви раждането на критично застрашено от изчезване бебе шимпанзе. Благодарение на усилията на екипа за опазване, ценното бебе се роди през декември след 8-месечна бременност на майката.

Прекрасни новини от зоологическата градина на Честър в Англия – появи се малък, но много ценен живот. Това е бебе от западноафриканското шимпанзе, подвид на обикновеното шимпанзе, което е критично застрашено в дивата природа.

шимпанзе
Източник: dailymai.co.uk

„Много сме щастливи и горди, че това бебе се появи в нашия зоопарк. Тя и майка й веднага се сближиха невероятно и щастливата майка се грижи чудесно за него“, казват служителите на зоопарка.

Малкото се родило на 9 декември, но официално било обявено на обществеността едва наскоро. Той се справя страхотно и вече прекарва времето си с другите маймуни в зоопарка. Дори понякога за него се грижи  сестра му – голямата дъщеря на майка му, на име Зизи. Засега самото бебе не е получило име, но скоро ще бъде избрано най-символичното за него.

Advertisement
Фейсбук коментари