За да спечели пари за операция: 4-годишно момченце с левкемия прави играчки

момче-с-левкемия

Огромна любов към живота и вяра в чудеса демонстрирали Андрей Семилет и майка му Алена, които в продължение на 3 години себорили  с болестта.

През 2015 годинаа Андрей от Черкас бил диагностициран с левкемия. На 4-годишното момченце му предстояло да премине сериозно лечение в Беларус, в републиканския научно-практичен център по радиационна медицина, защото само там можели да му окажат необходимата медицинска помощ. Но трябвала сериозна сума пари.

майка-син-левкемия

Един ден майка му решила да разсее сина си от болката и безкрайните процедури, затова му занесла в болницата подръчни материали, от които започнали да правят играчки снежни човеци. В ход влезли чорапи, панделки, ориз, боички. Възрастните правели заготовките, а Андрей ги украсявал. Скоро дошла идеята да се продават играчките, за да се съберат пари за лечението.

играчки-снежен-човек

Историята за малкото момченце, което се бори с коварната болест по такъв необичаен начин, била поместена във фейсбук страница на жители на Израел. Отзвукът бил огромен!

Жители от най-различни страни решили да подкрепят Андрей и започнали да му превеждат пари, купувайки снежните човеци. За няколко дни дошли поръчки за 6 хиляди играчки и скоро необходимата сума била събрана.

Майката Алена не могла да повярва, че няма да им се наложи да продават апартамента, за да платят лечението на сина си. Но чудото наистина се случило! И това се отнасяло нее само за събраните пари, но и за подобряван на състоянието на малкия. Днес Андрей периодично пътува за проверка до Беларус, подготвя се за училище и мечтае да стане лекар или пилот.

майка-и-син

На своята страница във фейсбук майката на момчето благодари на всички за подкрепата и помощта, желае крепко здраве, любов и топлина от семейството. Сега те специално ценят всеки миг от живота и възможността да бъдат заедно.

Прекрасна история, нали?

Advertisement