„Тежах 33 кг“. Студентка победила анорексията и станала супер красавица

Инес де Мура от Франция публикувала свои снимки преди и след анорексията в интернет. Снимките моментално се разпръснали из мрежата и всички веднага започнали да се възхищават на това волево момиче.

Тя качила 20 кг и станала много красива и най-важното – здрава. Така й отива руменината по бузите! Но доскоро Инес била на ръба между живота и смъртта.

анорексия-промяна

Проблемите с храненето започват при момичето на 11-годишна възраст, когато родителите й се развеждат. Тя се разстроила на нервна основа и това довело до ужасни последици – анорексия.

Теглото й при ръст от 157 сантиметра било само 33 килограма. Лекарите алармирали родителите, които започнали да се страхуват, че дъщеря им ще умре.

анорексия-преди-и-след

Така момичето се озовало в болницата, където почти шест месеца се опитвали да я реанимират. На Инес на практика не й останала коса, кожата й била загубила еластичността си, а момичето се оббличало с дрехи с детски размер.

В специализирания център, където първоначално била хранена през сонда. Постепенно Инес успяла сама да приема храна и започнала да се възстановява.

И слава Богу, всичко се нормализирало.

През лятото на 2019 г. Инес била изписана от болницата, но лечението не приключило дотук. Все още трябваше дълго време да приема антидепресанти и различни хранителни добавки, да се научи да ходи и да живее отново.

преди-и-след

Строгото ежедневие, физическите упражнения, работата с психолози свършили своята работа и момичето успяло постепенно да се върне към нормалния живот. Тя се възстановила с 20 кг и от изтощена тийнейджърка се превърнала в красавица.

Днес французойката вдъхновява милиони хора по света, а момичетата, които се намират в същата ситуация, взимат пример от нея.

Advertisement