Най-силните молитви към свети Андрей: за здраве и за изцеление

силни-молитви-към-свети-Андрей-за-здраве-и-за-изцеление

Първият човек, който последвал Исус, когато Той го повикал бил Андрей. Ето защо молитвата към Андрей Първозвани е една от основните молитви, които трябва да бъдат отправени към светиите.

За какво се молят хората на свети Андрей

Светият апостол помага на всеки, който се моли за Христовата вяра, за свободата и просперитета на отечеството, за успех в мореплаването.

Свети апостол Андрей се смята и за покровител на брака, затова е обичайно на 30 ноември Андрей Първозвани да се моли за целомъдрие и успешен брак на дъщерите.

Пред иконата на св. Андрей Първозвани молят за закрила и семейства, където живеят хора с морски професии. Те също така поръчват молитвена служба преди дълго пътуване. Такива молитви служат както на кораб, така и преди морско пътуване, така че Господ, чрез застъпничеството на светия апостол Андрей Първозвани, да помогне на моряците, да ги защити и предпази.

Но най-често апостол Андрей Първозвани се моли за избавление от болести. В края на краищата Господ е надарил всеки от Своите ученици с този дар. Самият апостол изцелявал хората чрез полагане на ръце. Никога не е отказвал помощ на никого. Имал само едно условие – човекът трябвало искрено да вярва, че ще бъде изцелен благодарение на молитвата, която ще донесе на Бога чрез апостол Андрей. И днес това условие също е валидно, както преди почти 2000 години – само с искрена вяра и пълна надежда за помощ, трябва да поднесете молитвата към Андрей Първозвани за изцеление.

Молитва към свети Андрей за здраве

Ако здравето ви се е влошило значително или ваш близък се разболее, кажете се с православна молитва към св. Андрей Първозвани. Ще се почувствате по-добре. Молитвената помощ се състои в духовно развитие и вяра в Божиите Тайнства.

Ето как да се помолите на свети Андрей за здраве:

Апостол Андрей, Първозвани Спасителю. Боледувам много – и в жега, и в студ. Духовното ми здраве изведнъж се разруши, боледувам така, както не съм и сънувал. Моля се на колене, премахни тези мъки, към Господ протягам немощни. Излекувай ме и ме насочи към вярата, всичко алчно, зло бързо заличи. Да бъде твоята воля. Амин.

Молитва към свети Андрей за изцеление

Никой не е застрахован от болести, но понякога те са толкова сериозни, че дори лекарите не могат да дадат точни прогнози. В такива ситуации човек може само да се надява на помощта на висшите сили. За да се излекувате от болест, трябва да се обърнете към Андрей Първозвани със следните думи. Тази молитва може да се чете както за себе си, така и за друг човек, който има здравословни проблеми.

Андрей Първозвани, Божий апостол. Моля  те да излекуваш скъпа на мен душа, мой близък човек, който страда от ужасна болест. Той е боледува ужасно, нощем не спи от болки, сълзи болят будните му очи. Господ го наказва за греховете, които е извършил, за да бъде силен, за да признае душата му, че греховността е голяма грешка в живота. Моля, изцели и другите хора, скъпи и близки за мен, измоли прошка от Бога за греховете им, извършени от незнание. Амин.“

А ето и текста на основната молитва към апостол Андрей:

Първозвани Апостоле на Бога и наш Спасител Иисус Христос,
първи последователю на Църквата, всехвалне Андрее,
славим и възхваляваме Апостолските ти трудове,
радостно възпоменаваме твоето благословено идване при нас,
ублажаваме твоите честни страдания, които си претърпял за Христа,
целуваме светите ти мощи,
почитаме светлата ти памет и вярваме, че както жив е Господ,
така жива е и твоята душа – и с Него на веки пребиваващ на Небесата,
от където ни обичаш със същата любов,
с която си ни възлюбил, когато чрез Дух Свети
си прозрял нашето обръщане към Христа и не само ни обичаш,
но и се молиш за нас на Бога,
виждайки в Неговата светлина всички наши нужди.

Така вярваме и така изповядваме тази си вяра в храма,
издигнат в твоя прослава, където почиват светите ти мощи;
вярвайки, просим и молим Господа и Бога и Спасителя наш Иисуса Христа,
да чуе сега твоите молитви и да ги приеме,
да ни даде всичко потребно за спасението на нас, грешните /имената/;
та, както ти, чул гласа на Господа, веднага остави мрежите си и неотклонно Го последва,
тъй и всеки от нас да не търси своето си,
но да мисли за ближния и за горното ни призвание.

Имайки те, като застъпник и молитвеник за нас,
уповаваме ти се, понеже твоята молитва може много пред Господа
и Спасителя наш Иисус Христос,
Комуто подобава всяка слава, чест и поклонение
с Отца и Светия Дух во веки веков.
Амин.

Advertisement