Мъж сложил камера в стаята на майка си, а щом видял записа, се ужасил (видео)

Мъж сложил камера в стаята на майка си, а щом видял записа, се ужасил (видео)
Скрийншот: YouTube

Колкото и тъжно да е, за някои възрастни хора старческият дом е единственият разумен изход от създалата се ситуация. Понякога роднините, заради определени житейски обстоятелства, са принудени да оставят своите близки на грижите на дипломираните специалисти.

Ясно е, че това не е най-добрият подслон в края на живота на човек и условията тук не са най-идеалните, но ни се иска да вярваме в честността на медицинските служители, да не говорим за факта, че такива услуги са доста прилично платени.

Ето защо Камил Парент, героят на нашата история, дори не можел да си представи как медицинските работници всъщност се „грижат“ за възрастните хора. Едва след като поставил камера в стаята на майка си, той видял целия кошмар с очите си.

Тогава разбрал, че подобно решение да оставиш близък в старчески дом невинаги е правилно.

По-късно мъжът признал, че знаейки вече какво се случва, никога не би посмял да постави майка си в такива нечовешки условия…

Но така живеят стотици и хиляди стари хора по света и никой дори не се замисля!

Камил се решил да сложи камера в стаята на майка си, след като започнали да се случват странни неща. Веднъж, след като посетил майка си, 85-годишна жена в дом за стари хора в Онтарио, той видял, че тя е с драскотини и натъртвания.

Камил не я попитал откъде е, защото заради болестта на Алцхаймер жената не можела да запомни нищо в главата си.

Находчивият мъж не само се оплакал на ръководството на старческия дом, но и оставил скрита камера в стаята на майка си.

След като прегледал записаното, Камил първо се ужасил… тези кадри вероятно ще ужасят и вас. 

Видеото показва двама членове на персонала, които се разхождат в стаята на майка му, друг духа носа си в нейните чаршафи и поне един обитател се скита в стаята й и преглежда вещите й.

Той също така е заснел шокиращ инцидент, при който служител дърпа пъхва мръсна кърпа в лицето на жената.

„Никой не трябва да вижда майка си да минава през това – трудно е да се види“, казва Каме пред CBC. „Говорим за живота на хората. Ако това беше животно, някой щеше да е в затвора точно сега.“

Алън Кавел, главен изпълнителен директор на дома St. Joseph’s, казва, че персоналът, който се вижда във видеото, е уволнен.

Виждате какви нехора работят в тази институция! Да се ​​надяваме, че това е единичен случай…

Advertisement