Котката е индикатор за благополучието на човек. Внимавайте с хора, които не харесват котки

котка
Изображение от Gundula Vogel from Pixabay

На последната ми работа имах колега, който беше просто идеален служител: скромен, трудолюбив, ефективен. Той също беше добър човек и другар – винаги беше готов да помогне. Освен това беше прекрасен семеен мъж – нямаше лоши навици, беше верен и обожаваше жена си и децата си.

Като цяло позитивен човек, отвсякъде погледнато. Но нещо в него ме притесняваше и дълго време не можех да разбера какво е то.

И тогава разбрах, че той не обича котки. Да, колегата си го призна и беше много разстроен, когато жена му донесла котка в къщата.

И тогава се сетих за теорията, че злите хора не харесват котки. Казват, че трябва да внимавате с такива хора, защото само човек с несъвършена карма мрази животните, особено мъркащите.

Смята се, че практически няма хора, които да са безразлични към котките. Човек или ги обича, или ги мрази.

Котките често не се харесват от онези, които имат сериозни проблеми в живота си или психологически травми, идващи от детството. Човек, който не е доволен от личния си живот, прогонва котките и ги наранява.

Все пак не трябва да сме толкова категорични по този въпрос, защото светът не винаги е само черен и само бял.

Определено има хора, които имат неутрално отношение към едно или друго животно.

Да, човек може да не се трогва от всички котки, да не тича да храни и гали първата котка, която види на улицата, но и не пречи на тези животни.

А в някои случаи може да им помогне.

Много по-лошо е, когато котка живее в къщата на човек, който сам не знае защо е взел да отглежда котка: той не й обръща внимание, храни я между другото и ако нещо се обърка, я гони и крещи на животното.

Като цяло трябва да разберете, че домашната котка не е просто животно.

Освен факта, че котката е лекар и психолог, събрани в едно, тя се смята и за сигурен показател за благосъстоянието на своите стопани.

Как се изразява това? Ммного просто.

Ако всичко е наред в семейството, тогава котката изглежда спокойна, мирна и щастлива. Има отличен апетит, спи спокоен сън и има лъскава козина, за която грижливо се грижи.

Но ако обичайната рутина на животното се промени към по-лошо (домашният любимец яде лошо, нервничи, спи малко, външният му вид е небрежен), тогава това не винаги е причината за неговото заболяване. Много често така изглежда котка в семейство, където стопаните постоянно се карат и са в конфликт.

Мъркащите усещат настроението на своя човек много фино; тревожат се и се плашат, когато крещят или дори вдигат ръка. Е, стресът има пагубен ефект върху благосъстоянието на домашния любимец, а след това и върху външния му вид.

Някои смятат, че котките не ссе чувстват добре в такива семейства, защото се опитват да поемат цялата негативна енергия.

Така че трябва да погледнете внимателно котката си. Ако тя е щастлива и спокойна, спи в отпусната поза и мърка мирно до вас, това означава, че в къщата има мир и спокойствие, има добра аура и атмосфера.

В противен случай трябва сериозно да помислите за факта, че нещо трябва да се промени във отношенията, да се промени към по-добро.

И ако нямате желание и сила да направите това за себе си, тогава може би си струва да се напрегнете в името на бедната котка?

Advertisement