Най-милото видео: момиченце запушва ушите на куче, уплашено от фойерверки

Най-милото видео: момиченце запушва ушите на куче, което се страхува от фойерверки

На 1 февруари хората празнували китайската нова година. Докато фойерверките гърмели, едно момиче се притеснило за своя опашат приятел. Това видео разтопи сърцата на милиони хора по света.

Този трогателен момент беше споделен в Twitter от Tong Bingxue. Във видеото момиче в розово яке стои до тъжно куче. Щом фойерверките избухват, детето запушва ушите на кучето, за да не се уплаши. Моментът е заснет на видео в град Гаоан.

Известно е, че кучетата се страхуват много от фойерверки. Много от тях страдат от акустофобия, неочакваните светкавици добавят и тревожност – затова животното изпада в състояние на стрес. Известен факт е, че кучетата имат много по-чувствителен слух от хората. Онези звуци, които изглеждат силни на човек, са оглушителни за четириногото.

Усамотен е най-доброто успокоително за кучетата от фойерверки. Ветеринарите съветват да организирате подслон, където вашият домашен любимец винаги ще се чувства в безопасност. Ако целта е да защитите животното от уличния шум, тогава за това си струва да изберете изолирана стая без прозорци.

Нашата малка героиня спасила своя четириног приятел от стрес. Видеото е гледано над 8 милиона пъти.

Advertisement
Фейсбук коментари