Лекарите му казали да приспи кучето, но той не можел да предаде другаря си

Лекарите му казали да приспи кучето, но той не можел да предаде другаря си

Всяко животно заслужава уважение, особено в напреднала възраст. Какво да кажем за кучетата, които са не само приятели на човека, но и пазят нашата безопасност. За съжаление, тази простичка и разбираема мисъл често се натъква на стена от безразличие. Много полицейски кучета просто биват евтаназирани, когато вече не могат да изпълняват задълженията си…

Днешната ни история е за един обикновен човек, който знае, че такива кучета заслужават повече!

Бай Ян живее в източната част на провинция Чженцян в Китай. В продължение на 13 години той работел в полицията, като основната му задача била да управлява 30 полицейски кучета, които бил в неговия отдел. С времето Бай много се привързал към кучетата и те станали негови истински приятели.

Когато самият Бай се пенсионирал, той започнал да се замисля, че към кучетата се отнасят. Те нямали щастлива старост: или пък били давани в приюти (ако били здрави), или евтаназирани.

Бай изобщо не искал това да се случи и с онези кучета, с които той е работил дълго време и е успял да се сприятели.

Мъжът построил собствен приют за стари полицейски кучета. Той похарчил над милион юана (около 150 000 долара) за него.

полицай и немска овчарка

Този приют е специално създаден, за да могат кучетата да се насладят на старостта си. На него има и писти с препятствия, защото за тези кучета е много важно да продължат да тренират и след пенсия, за да поддържат форма.

Бай мислел да построи собствен приют още по време на службата си. Едно от кучетата му било диагностицирано с ужасна диагноза – рак. Лекарите не искали да направят нищо за Соня (така се казвало кучето), затова предложили да я евтаназират, за да спестят време и ненужни разходи. Но Бай я обичал твърде много, за да се откаже без бой.

Той я взел при себе си и започнал да прави всичко възможно, за да излекува Соня. Всеки ден й приготвял специални бани и я обграждал с любов и грижа. Сам плащал сметките за лечението й. И това дало резултати: Соня успяла да се възстанови.

Бай разбрал, че животните се нуждаят от помощ и подкрепа по абсолютно същия начин като хората.

Днес той прави всичко възможно, за да поддържа пенсионираните кучета щастливи.

„Можете да ги наречете мои партньори, но всъщност те са моето семейство“, казва Бай.

немска-овчарка

Бай полага много усилия, за да управлява своя приют. Всеки ден готви храна за кучетата, дава им лекарства и си играе с тях. За него няма почивни дни и празници – всеки ден е в приюта. И той знае, че работата му е много важна за кучетата.

„Когато ме прескача на пистата с препятствия, той се чувства отново млад“, казва Бай за своето домашно куче, Малкия дракон.

Advertisement