Как живее майка с 10 деца, три от които са със синдром на Даун

Как живее майка с 10 деца, три от които са със синдром на Даун

Осиновяването е много благородна, но и трудна мисия. Особено ако вземете „слънчево“ дете. Историята на Юлия Ставрова-Скрипник от Москва е наистина уникална.

Джулия отглежда десет деца. От тях само две са биологични, другите са осиновени. Според жената обаче тя не прави разлика между „нейните“ и „не нейните“ деца. Всички те са нейни роднини.

семейство-с-10-деца

Три от осиновените бебета са родени със синдром на Даун. Както казва Юлия, със „слънчевите“ деца наистина не е лесно. И така, момчето Вова било абсолютно антисоциално дете. Той нападал другите, затова бил държан на отделно място в приюта.

Но след осиновяването Вова успял да научи половината азбука и започнал да взаимодейства нормално с другите. За да го образова, Ставрова-Скрипник преминала много обучения, разговаряла с голям брой специалисти.

деца със синдром на Даун

Още две „слънчеви“ деца – Роман и Йесения – случайно попаднали в дома на „лия. Ставров-Скрипник била помолена да бъде интервюиращ за потенциални осиновители на Рома и Йесения. Юлия също общувала с децата. Тя била толкова завладяна от историята им, че когато потенциалните родители се отказали, жената решила да стане тяхна осиновителка.

С толкова деца Юлия реално се намира нон-стопв режим на работа – 24 часа и седем дни в седмицата. Но жената не съжалява, че е решила да стане многодетна майка. Мъжътй е надежден помощник в отглеждането на децата. Съпрузите правят всичко възможно наследниците им да имат светло бъдеще.

Advertisement
Фейсбук коментари