Само ден преди това бебе да си отиде фотограф заснел тези красиви мигове

Само ден преди това бебе да си отиде фотограф заснел тези красиви мигове

Фотографката Дженифър Райълс получила телефонно обаждане с молба за фотосесия на новородено за 8-седмично бебе, току-що излязло от болницата. Райълс се поколебала.

„Не знам откъде да започна това честно“, пише тя в есе на тема „Любовта, която има значение“. „Не снимам новородени. Не е моето нещо“ – отговорила тя на родителите.

След обаждането обаче тя се замислила, нещо докоснало сърцето й. Накрая Джеинъфр се съгласила да направи фотосесия и докато обсъждала с майката кога могат да заснемат снимките, майката на бебето попитала: „Можете ли да направите сесията утре? Нямаме много време. “

Бебето било родено с микроцефалия, състояние, което оставя мозъка на бебето недоразвит и главата му с необичайно малък размер. Казвало се Ейдън и лекарите смятали, че ще е мъртвородено бее. Въпреки шансовете, Ейдън се родил и се е борил за живота си през последните осем седмици. Издръжливостта му изненадала лекарите му и зарадвала семейството му.

Чудотворната фотосесия

Точното му състояние било неизвестно за Райалс, докато семейството не се появило и тя видяла Айдън лично.

„Той беше толкова мъничък. Толкова перфектен – казва тя. „Веднага щом майка му го вкара в стаята, очите ми веднага се насълзиха. Но това не бяха сълзи на тъга или съжаление; това беше истинска чиста радост. “

Тя веднага харесаа семейството, обсипвайки бебето с любов. Фотосесията била сладко-горчива. Бебето било толкова обичано, но семейството не знаело колко дълго този скъпоценен малък дар ще бъде с тях.

Райълс родителите родителите за Ейдън, докато правела  снимките. Тя обича да запознава с клиентите, за да усети по-добре историята им, за да може да я разкаже правилно чрез снимките си.

Рики, бащата на Ейдън, започна да хвали сина си. „Ейдън трябваше да бъде мъртвороден, но той излезе с крясъци и оттогава се бори.“

Райълс описва майката Кайла като светеща през цялата сесия, „дори през по-мрачните моменти“.

Когато фотосесията приключила, Райълс не можела да спре да плаче. Тя започнала да редактира снимките. „ТРЯБВАШЕ да бъдат перфектни“.

На следващата сутрин Райълс получи съобщение, че: Ейдън е починал.

„Исках да повярвам, че това е грешка или сън, но усещах със сърцето си, че нямам ПРАВО да скърбя, когато семейството му трябва да чувства неща, които аз никога не бих могла да си представя“, пише Райълс. „Сърцето ми е разбито за онова семейство, което толкова обичаше това бебе.“

Кратката среща с Ейдън и семейството му оставила голямо влияние върху фотографката. Смъртта му я накарала да се замисли за собствените си две деца, чудейки се дали ги оценява достатъчно. Тя е дълбоко благодарна за опита от срещата с Ейдън и семейството му по време на кратката им сесия.

Райълс страда от безпокойство и депресия, което я кара постоянно да се съмнява в себе си, но тази вдъхновяваща фотосесия й дала нова перспектива.

„Бог ми говори чрез любовта, живота, болката и страданието на другите и аз съм благодарна, че ме използва, за да помагам с изцеление. Правя това, което правя, защото ВСЕКИ живот заслужава да бъде уловен. Вашата история има значение и заслужава да бъде запомнена. „

Advertisement
Фейсбук коментари