„Живо чудо“. В Япония спасиха бебе, родено с тегло от 268 грама

След грижите на медицинския екип бебето било изписано с тегло 3,2 кг.

Най-малкото недоносено бебе в света оцеляло и се прибрало у дома пет месеца по-късно.

Бебето се родило на 24-та седмица от бременността в един от родилните домове в Токио през септември 2018 г., теглото му по това време било само 268 грама, а височината му е 22 сантиметра. Било колкото голяма глава лук.

бебе-с-тегло-268-грама

От болницата му дали прозвището „миничудото“. Японските лекари не давали никакъв шанс за оцеляване, но направили всичко възможно да го спасят.

Бебетоо веднага било поставено в кувьоз – апарат за недоносени бебета. След това било хранено със сонда, а по-късно напълно преминало на кърмене.

В продължение на пет месеца, през които малкият Рюсуке бил в болницата, майка му изцеждала мляко, а лекарите напоявали тампони в него и го поднасяли към устата на бебето, за да може да получи полезни вещества.

Майката на бебето признава, че това е бил най-трудният период в живота й. Самата тя не вярвала, че детето може да оцелее, но през цялото време се молела.

японско-бебе

Жената дори не можела да докосне сина си, той имал напълно прозрачна кожа. И когато на кантара започнали да се появяват първите допълнителни грамове, майката била на седмото небе от щастие.

Всичко завършило добре. Според лекарите бебето се е развило не по-зле от доносените бебета.

След пет месеца упорито лечение и кърмене детето е изписано от болницата с тегло 3,2 килограма, колкото нормално новородено.

японско-семейство

 

Днес нищо не застрашава здравето му, той е съвсем нормално и щастливо дете.

Advertisement