Жените стават по-красиви с възрастта! Ето 5 доказани причини за това:

Моника-Белучи

Обичайте себе си на всяка възраст. В крайна сметка вие сте красиви, независимо на колко години сте. Възрастта е просто число…

Не вярвате? Мислите, че това са празни думи? А не е така. Наскоро социолози от Англия направиха интересно проучване. Те попитали мъжете какво е най-важно за тях от гледна точка на женската красота.

70% отговарят категорично: основното в привлекателността на жените е тяхното самочувствие. Това прави една жена желана.

А увереността, както всички знаем от личен опит, идва само с възрастта и опита. Увереността е да се чувствате комфортно със себе си.

Но това не е всичко. Ето още 5 причини, заради които истинската, автентична красота се появява при жените едва с възрастта.

1. Красотата идва, когато родите първото си дете 

Всички лекари отдавна знаят, че раждането на дете е шанс за „прераждане“ за самата жена. Невролозите добавят: с появата на децата мозъкът на жената също се преустройва. Хормоните на щастието започват да се открояват по-активно в него, сякаш жената започва да блести отвътре.

Любовта към децата прави жените наистина неустоими. Тези, които имат деца, ще разберат. А ако ги нямате, тогава всичко предстои.

2. Красотата идва само с разочарованието

Знаете ли защо успешните мъже почти никога не се интересуват от 20-годишни красавици? Защото истинската женска красота се крие в дълбокомислеността. А тя от своя страна се появява едва след първото сериозно разочарование.

Ако искате вашата жена да не изглежда инфантилна, да не се кикоти глупаво, където е неуместно, ще трябва да намерите такава, която вече е успяла да се „изгори“ в житейския си път.

Ето защо тийнейджърките обикновено изглеждат толкова „глупави“, наивни, а жената с опит винаги изглежда толкова „загадъчна“. Защото само тези, които вече са се опарили, могат да пазят тайните си.

3. Красотата идва, когато в живота се появи „вашият“ мъж

„О, просто блестиш от щастие! Толкова си красива..“. Чували ли сте тази реплика от колеги, когато сте започнали да се виждате с любимия си мъж? Факт е, че любовта винаги дава вътрешно излъчване. И прословутото самочувствие.

Само осъзнаването на факта, че аз, жената, харесвам моя мъж, на когото също всички обръщат внимание, ме кара да блестя отвътре. И учените казват, че и вие също ще блестите.

С истински мъж до себе искате да сте красива, искате да сте умна, искате да сте лъчезарна. Да излезе от вътрешния си пашкул.

4. Красотата идва, след като вие сами започнете да се обичате

Да обичаш себе си е много трудно. За съжаление, осъзнаването на този факт не идва при вас на 20. И дори на 30.

Да обичаш себе си означава да се вслушваш в себе си, да познаваш силните и слабите си страни, да можеш сам да се справяш с емоционалните си проблеми. Това означава да не тичаш да ревеш при приятелка, а да изтърпиш всичко сама. Това означава да не показваш щастието си на всеки ъгъл, ако всичко е наред. Това означава да си самодостатъчен.

5. Красотата идва, когато дойде мирът

Вижте поне една снимка на Моника Белучи. Красавицата не търпи истерици. Не понася драми. Красотата идва само когато си спокоен, отпуснат и знаеш, че светът около теб не е толкова страшен. Идва, когато се научите да контролирате емоциите си.

Увереността в себе си е синоним на самата концепция за мир. А увереността, както си спомняме, е синоним на красота.

Сега се запитайте: ако някой ви предложи да превъртите времето 10 години назад, бихте ли се съгласили?

Аз – никога в живота си! Защото годините ме научиха на всичко. Те ме научиха да се разбирам със себе си, да се уважавам, да се ценя. Те ме направиха направи красива! Наистина красива…

Advertisement