Жената с най-дълги мигли удвои своя рекорд

Жената с най-дълги мигли удвои своя рекорд

Учените свиват рамене – причините за неестествения растеж на миглите на китайка Ю Дзианджа са неизвестни на науката. Жителката на китайския Чангжу вече два пъти е влизала в Книгата на рекордите на Гинес и няма конкуренция. Последното й постижение е 20,5 см.

Всичко е натурално 

Миглите на Ю Дзианджа започнали да растат през 2015 г. и бързо надхвърлили всички възможни размери. Когато дължината им достигна 12,5 см, жената била призната за официален рекордьор.

Оттогава миглите й продължили да растат и е много вероятно сегашните 20,5 см да не са крайното ограничение. Освен това жената не смята да ги съкращава. Напротив, тя казва, че те вече са като талисман за нея, с тях тя има интересен външен вид и самочувствие.

жена-с-дълги-мигли

Тъй като науката мълчи, Ю Дзианджа решила, че дългите й мигли са „подарък от Буда“. Като дете тя била физически слаба, боледувала много и преди няколко години се осмелила да се подложи на терапия в манастир.

Жената прекарала там 480 дни сред планините и чистата природа, след което се почувства „преродена“. Тя станала по-силна, раните й били изчезнали и като бонус миглите започнали да растат.

рекордно-дълги-мигли

Като изключим дължината, миглите са съвсем обикновени. Те се счупват от неловки движения, понякога падат, могат случайно да бъдат изтръгнати. За щастие порастват отново бързо. Жената казва, че рекордните мигли не й носят никакви затруднения, а само радост.

Advertisement
Фейсбук коментари